Δήμος Κηφισιάς

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Ν.ΧΙΩΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ +εργαζόμαστε ΣΤΟ Δ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΦΥΣ.ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

By  | 

Προτάσεις στο Δημοτικό για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων από φυσικά φαινόμενα στο Δήμο.

Κηφισιά 5 Μαρτίου 2021

         Η «Μήδεια» έφυγε αφήνοντας ζημιές και ανοικτές «πληγές» στη πόλη και σε χιλιάδες συμπολίτες μας.

         Όμως οι φυσικές καταστροφές μπορεί να ξαναέρθουν. Οι σεισμοί, οι πλημμύρες, οι πυρκαγιές, ο καύσωνας και οι χιονοπτώσεις είναι φυσικά φαινόμενα που μετά την κλιματική αλλαγή, όταν εκδηλώνονται, είναι έντονα και χαρακτηρίζονται από ραγδαιότητα.

         Οφείλουμε ως Δήμος να εκπονήσουμε ένα Τοπικό Σχεδίο Πολιτικής Προστασίας που να συμπληρώνει το κεντρικό κράτος και να δρα γρήγορα και με συγκεκριμένο σχέδιο στις πόλεις μας.

        Δηλώσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρόθεσή μας να βοηθήσουμε και στο σχεδιασμό και συγκρότηση αλλά και στην εφαρμογή του όταν και αν χρειαστεί.

        Παράλληλα επειδή θεωρούμε ότι οι επεμβάσεις στα «κτυπημένα» από τις χιονοπτώσεις δένδρα δεν μπορεί να είναι ανεξέλεγκτες οφείλει ο Δήμος να καταγράψει και να επιβλέψει τα κλαδέματα, τις κοπές και τις απομακρύνσεις αυτών των δένδρων.

         Όπως δηλώσαμε στο πρόσφατα, στέλνουμε τις προτάσεις αυτές στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση με όλες τις παρατάξεις και με τη Δημοτική αρχή πιστεύονται ότι, σε αυτό το πολύ κρίσιμο για τη ζωή στη πόλη θέμα της Πολιτικής Προστασίας, δεν υπάρχει αντιπολίτευση αλλά μόνο με +εργασία θα έχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Η επιστολή των Δημοτικών Συμβούλων :

Προς τον Πρόεδρο του ΔΣ Κηφισιάς κ. Σταύρο Ζαπάντη

Πρόταση για τέσσερεις συγκεκριμένες ενέργειες

που πρέπει άμεσα να υλοποιήσει ο Δήμος Κηφισιάς

για αντιμετώπιση των προβλημάτων που άφησε η κακοκαιρία «Μήδεια»

Κηφισιά 4 Μαρτίου 2021

Κύριε Πρόεδρε,

Από τις θέσεις των Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο οφείλουμε να μη μένουμε μόνο στη κριτική προς τη Δημοτική αρχή αλλά και να προτείνουμε ρεαλιστικά μέτρα που θα συμβάλλουν στη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος των πόλεων μας και θα απαλύνουν τους πολίτες από τις καταστροφικές συνέπειες της πρόσφατης κακοκαιρίας «Μήδεια».

Προτείνουμε λοιπόν τα εξής άμεσα μέτρα:

1. Την εκπόνηση ολοκληρωμένου Τοπικού σχεδίου Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων και την πρόληψη φυσικών καταστροφών, σύγχρονο και σύμφωνο με την κείμενη νομοθεσία.

2. Την καταγραφή από την υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας των ζημιών που υπέστησαν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις από τις χιονοπτώσεις και τις παρατεταμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος.

3. Την καταγραφή των επικίνδυνων δένδρων σε δρόμους και κατοικίες και το κλάδεμα ή την κοπή τους μετά από άδεια ή την ευθύνη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Κηφισιάς.

4. Την απαλλαγή των Δημοτικών τελών σε καταγεγραμμένους πληγέντες συμπολίτες μας για 2 μήνες.

Κύριε Πρόεδρε είμαστε στη διάθεση του Δημοτικού Συμβουλίου να συνεργαστούμε ώστε να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις για τη θωράκιση του Δήμου και την ανακούφιση των συμπολιτών μας.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης

Μαρία Κεφαλά Σαμαλτάνη,    Αννα Κορογιαννάκη,   Ανθούλα Καπετανάκη,      Σοφία Πάντου,    Δημήτρης Λιανός,  Στάθης Κύρλος, Δημήτρης Ανδρεαδάκης,  Γιάννης Διονυσιώτης, Κώστας Τσιλιγκίρης, Γιώργος Κατσίμπας, Βασίλης Καραγιαννάκης,  Νίκος Χιωτάκης

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds