Άρθρα

Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα | Πρόσωπα του Ήρωα: Uomini Famosi στην Ιταλική Αναγέννηση

By  | 

Στο πλαίσιο του θεματικού του προγραμματισμού, Πρόσωπα του Ήρωα, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζει την Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου στις 18.30, τη διάλεξη της Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα με θέμα Πρόσωπα του Ήρωα: Uomini Famosi στην Ιταλική Αναγέννηση – Ουμανιστές και Καλλιτέχνες. Η ομότιμη καθηγήτρια ιστορίας της Τέχνης και Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης θα μιλήσει για τους «ήρωες» της Ιταλικής Αναγέννησης, που ήταν οι πνευματικοί άνθρωποι -Αρχαίοι Έλληνες αλλά και σύγχρονοι ουμανιστές. Στο πάνθεον αυτό θα αγωνιστούν για να ενταχθούν και οι καλλιτέχνες.Η διάλεξη θα μεταδοθεί με live streaming από τον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.

Πέμπτη 04/02, 18.30ΦΑΡΟΣ Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση live στο https://www.snfcc.org/UominiFamosi, καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook @SNFCC και στο κανάλι του στο YouTube.

Ο θεματικός προγραμματισμός εκδηλώσεων Πρόσωπα του ήρωα πραγματοποιείται χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds