Άρθρα

Ο Προσκοπισμός και ο Οδηγισμός υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης για την παγκόσμια συμβολή τους στην ειρήνη και τον διάλογο.

By  | 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός του Κινήματος Προσκόπων (WOSM), μαζί με τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Οδηγών (WAGGGS), έχουν προταθεί για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης του 2021, αναγνωρίζοντας τις εξαιρετικές συνεισφορές του Προσκοπισμού και του Οδηγισμού που έχουν ενδυναμώσει εκατοντάδες εκατομμύρια νέων να δημιουργήσουν μια διαρκή κουλτούρα ειρήνης στις κοινότητές τους για περισσότερο από έναν αιώνα.

Η υποψηφιότητα για το Νόμπελ υποβλήθηκε από τον βουλευτή του Νορβηγικού Κόμματος Ελευθερίας, Solveig Schytz, πρώην Αρχηγό Επίτροπο των Οδηγών και Προσκόπων της Νορβηγίας και έναν τωρινό εθελοντή για το Κίνημα Προσκόπων.

«Το Κίνημα Προσκόπων έχει να κάνει με τους νέους τα εργαλεία που χρειάζονται για να λύσουν τις προκλήσεις του μέλλοντος, δημιουργώντας ταυτόχρονα μια ισχυρή κοινωνία των πολιτών. Αυτό το έργο είναι ζωτικής σημασίας για την παγκόσμια ειρήνη », δήλωσε η κυρία Solveig Schytz στον διορισμό της.

«Σε μια εποχή που ο κόσμος μας απειλείται από τόσες πολλές διεθνείς προκλήσεις, είτε πρόκειται για κλίμα, πολέμους ή πανδημίες, χρειαζόμαστε ένα αντίβαρο στον εγωισμό και τον εθνικισμό. Πρέπει να προσφέρουμε στους νέους την ευκαιρία να συγκεντρωθούν γύρω από ένα σύνολο κοινών αξιών και την πίστη στην υπηρεσία, όχι μόνο στην κοινότητα κάποιου, αλλά και στη διεθνή κοινωνία ».

Από την ίδρυσή του το 1907, τα Κινήματα Προσκοπισμού και Οδηγισμού έχουν επικεντρωθεί στο να επιτρέψουν στους νέους με την ηγεσία και τις δεξιότητες ζωής να τους προωθήσουν την ειρήνη και την αμοιβαία κατανόηση και να εξυπηρετούν τις κοινότητές τους. Ο Προσκοπισμός βοηθά στην οικοδόμηση μιας διαρκούς κουλτούρας ειρήνης ενσωματώνοντας τις ιδέες της ομαδικής εργασίας, της ενότητας και της διαπολιτισμικής κατανόησης στο Πρόγραμμα και τις δραστηριότητές του για τη Νεολαία.

Μόνο την τελευταία δεκαετία, η εμβληματική πρωτοβουλία του World Scouting Messengers of Peace ενέπνευσε τους Προσκόπους σε όλο τον κόσμο να αναλάβουν δράση στις κοινότητές τους συμβάλλοντας στην ειρήνη και τη βιώσιμη ανάπτυξη, συνεισφέροντας περισσότερα από 16 εκατομμύρια τοπικά έργα και δράσεις.Οι εθνικές, περιφερειακές και παγκόσμιες εκδηλώσεις Scouting οργανώνονται γύρω από τους πυλώνες της διαπολιτισμικής συνεργασίας και της οικοδόμησης της ειρήνης, συμπεριλαμβανομένων των World Scout Jamborees και JOTA-JOTI (Jamboree on the Air – Jamboree στο Διαδίκτυο) που συνδέουν εκατομμύρια νέους για να είναι ενεργοί πολίτες του κόσμου. Διδάσκοντας στους νέους τις αξίες του σεβασμού και του καθήκοντος στους άλλους, οι Πρόσκοποι εργάζονται για να χτίσουν έναν κόσμο πιο ειρηνικό και χωρίς αποκλεισμούς για άτομα όλων των ηλικιών. Ειρηνικές κοινωνίες

πηγή: by world scouting

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds