Διάφορα

«Διαβάζω για τους άλλους» και τρίτη ηλικία

By  | 

Η Ελλάδα έχει τον πιο γηράσκοντα πληθυσμό στην Ευρώπη (EE-27) με 22% των ανθρώπων πάνω από 65 ετών.

🔸

Το προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα για άτομα άνω των 65 ετών είναι στο μέσο όρο της EE27, δηλαδή, περίπου 18 χρόνια. Από την άλλη, μόνο 7 από αυτά τα έτη αναμένεται να είναι υγιή, γεγονός που αποτελεί ένα από τα χειρότερα ποσοστά στην EE-27 (μέση τιμή 10 υγιή έτη).

🔹

Περισσότερο από το 35% των ατόμων της Τρίτης Ηλικίας δείχνουν χαμηλή ικανοποίηση με την ζωή τους ενώ μόλις λίγο περισσότερο από το 10% δείχνουν υψηλή ικανοποίηση.

🔸

Η συμμετοχή σε πολιτιστικές ή/και αθλητικές εκδηλώσεις είναι πολύ χαμηλή στην Ελλάδα καθώς βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις με ποσοστό συμμετοχής κάτω του 30% από τις ηλικίες 65+.

👵
👳‍♀

Πάνω από τους μισούς ηλικιωμένους, που αποτελούν το 30% του ελληνικού πληθυσμού, δεν μπορούν να διαβάσουν μόνοι τους ένα βιβλίο.​

📖

Το Διαβάζω για τους Άλλους, με όραμα την ισότιμη πρόσβαση στο βιβλίο, συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus Gold, και προβάλλει τις θεραπευτικές αναγνώσεις ως καλή πρακτική έτσι ώστε οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας, να μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας μέσω του βιβλίου.​

👉

Ενημερώσου, σήμερα μέσα από την σελίδα του προγράμματος Gold, για τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στην Ελλάδα έτσι ώστε οι ηλικιωμένοι να μην νιώθουν αποκλεισμένοι.

💙

Γίνε σήμερα κομμάτι της προσπάθειας μας εδώ : https://www.giatousallous.org/donate/*διατίθεται εναλλακτικό κείμενο της φωτογραφίας για όσους χρησιμοποιούν αναγνώστες οθόνης.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds