Διάφορα

Δωρεάν εισιτήρια σε χιλιάδες νέους για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη

By  | 

Όλοι οι νέοι που γεννήθηκαν το 2004 μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για δωρεάν εισιτήρια τρένου μέχρι τις 25 Οκτωβρίου, χάρτη στην πρωτοβουλία «Ανακαλύψτε την ΕΕ» που υποστηρίζεται από το ΕΚ.

Χάρη στην υποστήριξη των ευρωβουλευτών, 165.000 νέοι έχουν λάβει δωρεάν εισιτήρια για να ταξιδέψουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τον Ιούνιο του 2018.

Πάνω από 35.000 δωρεάν εισιτήρια τρένου είναι διαθέσιμα φέτος, δίνοντας σε χιλιάδες νέους τη δυνατότητας να ταξιδέψουν και να ανακαλύψουν την Ευρώπη χάρη στην πρωτοβουλία «Ανακαλύψτε την ΕΕ», η οποία προτάθηκε αρχικά στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εκδήλωσης Νεολαίας (EYE) το 2014. Οι επιλεγμένοι συμμετέχοντες θα λάβουν και εκπτωτικές κάρτες με εκπτώσεις σε τοπικά μεταφορικά μέσα, πολιτιστικές επισκέψεις, διαμονή και άλλα.

Σχετικά με το «Ανακαλύψτε την ΕΕ»

  • Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις θα παραμείνουν ανοικτές από τις 11 Οκτωβρίου 2022 στις 12:00 (θερινή ώρα Κεντρικής Ευρώπης) μέχρι τις 25 Οκτωβρίου 2022 στις 12:00 (θερινή ώρα Κεντρικής Ευρώπης).
  • Η προσφορά είναι ανοιχτή για τους Ευρωπαίους πολίτες που έχουν γεννηθεί μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 2004 και 31ης  Δεκεμβρίου 2004.
  • Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να ταξιδέψουν έως 30 ημέρες, σε τουλάχιστον μία χώρα της ΕΕ μεταξύ της 1ης Μαρτίου 2023 και της 29ης Φεβρουαρίου 2024.
  • Για να είναι επιλέξιμοι οι αιτούντες πρέπει να απαντήσουν σε ένα σύντομο κουίζ σχετικά με την Ευρώπη
  • Τα ταξίδια θα πραγματοποιούνται κυρίως με τρένο, αλλά και με λεωφορείο και πλοίο, για να εξασφαλιστεί ευρεία πρόσβαση. Οι πτήσεις θα επιτρέπονται σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει άλλος τρόπος μεταφοράς (π.χ. άτομα που προέρχονται από πολύ απομακρυσμένες περιοχές).
  • Οι συμμετέχοντες με μειωμένη κινητικότητα ή / και ειδικές ανάγκες ενδέχεται να επιλεγούν για την παροχή πρόσθετης βοήθειας (π.χ. κόστος για άτομο-συνοδό ή σκύλο-συνοδό για άτομα με προβλήματα όρασης).

Περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα European Youth Portal.

Η υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποτελεί ισχυρό υποστηρικτή της ιδέας των δωρεάν εισιτηρίων τρένων για τους 18χρονους Ευρωπαίους, υιοθετώντας τρία ψηφίσματα που υποστηρίζουν την πρωτοβουλία.

Οι ευρωβουλευτές πιστεύουν πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα επιτρέψει στους νέους ανθρώπους να βιώσουν την διαφορετικότητα της Ευρώπης, να κατανοήσουν ο ένας τον άλλον και να μάθουν περισσότερα για την Ευρώπη. Οι ευρωβουλευτές πιστεύουν πως ενθαρρύνοντας τους νεαρούς ευρωπαίους πολίτες να ταξιδεύουν στην ΕΕ και να συναντήσουν ανθρώπους από άλλες χώρες, θα ενισχύσουν την ευρωπαϊκή τους ταυτότητα και θα ενισχύσουν τις κοινές αξίες της ΕΕ.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds