Γειτονικοί Δήμοι

Σε πρώτο πλάνο η ψηφιακή εξυπηρέτηση και η ασφάλεια του πολίτη.

By  | 

Συνάντηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Βασίλη Γιαννακόπουλο, είχε ο αντιδήμαρχος Πεύκης και αρμόδιος για θέματα επιχειρηματικότητας και γραφείου δημότη του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, κ. Παναγιώτης Ιωάννου, συνοδευόμενος από τον συνεργάτη του κ. Θανάση Ξυνταράκη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν η αποτελεσματικότερη ηλεκτρονική εξυπηρέτηση πολιτών και επαγγελματιών του Δήμου σε αιτήματα που υποβάλλονται μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) Λυκόβρυσης και Πεύκης και άπτονται των μεταφορών, όπως ανανέωση ή αντικατάσταση άδειας οδήγησης κ.ά.

Στην κατεύθυνση αυτή συμφωνήθηκε να υπάρξουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης με κοινό στόχο να μειωθεί στον ελάχιστο δυνατό χρόνο η εξυπηρέτηση των πολιτών. Σημειώνεται ότι και τα δύο ΚΕΠ του Δήμου είναι συνδεδεμένα με το Τμήμα Εξυπηρέτησης των ΚΕΠ της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο τέθηκε σε πλήρη λειτουργία πριν ένα χρόνο με προσωπική παρέμβαση του Περιφερειάρχη, κ. Γιώργου Πατούλη.  

Το 2020 περισσότεροι από 200 κάτοικοι της Λυκόβρυσης και της Πεύκης αξιοποίησαν την νέα αυτή Υπηρεσία με το χρόνο ανταπόκρισης στο αίτημά τους να έχει μειωθεί σε 5 έως 10 ημέρες αντί 3 και 5 μηνών όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Επιπλέον, οι κ.κ. Γιαννακόπουλος και Ιωάννου, συζήτησαν και τη δυνατότητα συνεργασίας για την ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οδηγών στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, στο πλαίσιο σχετικής πρωτοβουλίας της Περιφέρειας που αποσκοπεί αφενός στην διερεύνηση των κυκλοφοριακών δεδομένων στην Αττική και αφετέρου στο σχεδιασμό ενός πιλοτικού προγράμματος βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στους Δήμους.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds