Γειτονικοί Δήμοι

“Χριστουγεννιάτικα εδέσματα και δωροεπιταγές διατέθηκαν από τον Δήμο με τη διανομή τροφίμων πριν τις γιορτές»

By  | 

Ο Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης προσπάθησε σε αυτά τα διαφορετικά Χριστούγεννα του 2020 να κρατήσει ζωντανό το πνεύμα των ημερών και τηρώντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Ένωσε τις δυνάμεις του με χορηγούς και εθελοντές, με στόχο να προσφέρει σε εκείνους που το χρειάζονται περισσότερο.

Μαζί με την καθιερωμένη μηνιαία διανομή τροφίμων των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου, διατέθηκαν χριστουγεννιάτικα εδέσματα, ευγενική χορηγία της φαρμακευτικής εταιρείας Janssen Cilag και της Χαλβαδοποιίας Μαραθώνος “Οικογένεια Χατζηγαβριήλ”, καθώς και διατακτικές δωροεπιταγές σούπερ μάρκετ.

Πιο συγκεκριμένα δόθηκαν μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας δωροεπιταγές σε 240 οικογένειες της πόλης,  που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης από δημοτικούς πόρους συνολικά 12.000€. Επιπλέον δόθηκαν διατακτικές δωροεπιταγές σε άλλες 8 οικογένειες στο πλαίσιο της  συνεργασίας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με την ΚΕΔΕ για την αντιμετώπιση του covid-19. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διανομή πραγματοποιήθηκε κατόπιν ραντεβού, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός και με κατ΄ οίκον παραδόσεις, όπου χρειαζόταν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το ιδιωτικό σχολείο St. Catherine΄s, που στηρίζει σταθερά το Κοινωνικό Παντοπωλείο  τα τελευταία χρόνια παρέδωσε πριν τις γιορτές στη δομή χορηγία τροφίμων (ελαιόλαδο, ρύζι, ντοματοχυμοί).

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Σε αυτά τα διαφορετικά Χριστούγεννα δεν είχαμε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε λόγω της πανδημίας κάποιες από τις καθιερωμένες μας δράσεις. Προσπαθήσαμε, όμως, να προσφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα σε όσους αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες ανάγκες, τηρώντας αυστηρά τα μέτρα προστασίας. Γι’ αυτό αξιοποιήσαμε κάθε συνεργασία και κάθε προσφορά από πόρους, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους,  δημοτικούς πόρους, αλλά και από χορηγούς και εθελοντές. Θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω και πάλι, τους εργαζόμενους στην Κοινωνική μας Υπηρεσία, τους εθελοντές  και όσους συνετέλεσαν με τις προσφορές τους, ώστε η διανομή τροφίμων του Δεκεμβρίου να είναι πιο πλούσια και πιο εορταστική και να τους δώσω τις καλύτερες ευχές μου για τη νέα χρονιά!»

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds