Διάφορα

O ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΡΙΝΟΚΕΡΟΣ

By  | 

Το doodle της google ως φόρος τιμής στον λευκό ρινόκερο που πέθανε το 2018.

Ήταν ο τελευταίος αρσενικός βόρειος λευκός ρινόκερος που γεννήθηκε στην άγρια φύση.και συγκεκριμένα στο σημερινό Νότιο Σουδάν, το 1973, και ήταν ο τελευταίος βόρειος λευκός ρινόκερος που γεννήθηκε στην άγρια φύση.

Tο 1976 τον μετέφεραν στον ζωολογικό κήπο Dvůr Králové Zoo στην τότε Τσεχοσλοβακία όπου μεγάλωσε και έγινε κυριολεκτικά τεράστιος –είχε το βάρος ενός μεσαίου μεγέθους αυτοκινήτου– ενώ απέκτησε δύο κόρες.

Σαν σήμερα, το 2009, ο Σουδάν, η κόρη του Νατζίν, η εγγονή του Φατού και ένας ακόμη ρινόκερος, μεταφέρθηκαν στο φυσικό περιβάλλον τους στην Αφρική και, συγκεκριμένα, στο καταφύγιο άγριων ζώων Ol Pejeta Conservancy.

Ο ρινόκερος Σουδάν

Οι βόρειοι λευκοί ρινόκεροι ανακηρύχθηκαν ως εξαφανισμένο είδος στην άγρια φύση, ενώ είχαν πάρει γενετικό δείγμα από τον Σουδάν και γίνονταν προσπάθειες για την αναπαραγωγή του, αλλά δεν τα έχουν καταφέρει.

Πέθανε το 2018 σε ηλικία 45 ετών, δηλαδή 90 ετών σε ανθρώπινα χρόνια, καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Ο Σουδάν, ο «ευγενικός γίγαντας» όπως τον αποκαλούσαν, αποτελεί σύμβολο των συνεχιζόμενων προσπαθειών διατήρησης των ρινόκερων, ενώ υπενθυμίζει τον κίνδυνο εξαφάνισης που αντιμετωπίζουν πολλά είδη ζώων.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds