Δήμος Κηφισιάς

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

By  | 


Για ένα σπουδαίο έργο των αρχαίων χρόνων,

το Αδριάνειο Υδραγωγείο,

μιλά στο ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ του Δήμου Κηφισιάς

η Θεοδώρα ΤΖΕΦΕΡΗ, Αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής του ΥΠΠΟΑ.

Τίτλος Διάλεξης:

«Η Ύδρευση στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας, Το Αδριάνειο Υδραγωγείο»

Από τον κύκλο Μαθημάτων «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ, ΤΕΧΝΗ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΡΕΥΝΑ» τον οποίο οραματίστηκε και επιμελήθηκε επί πέντε χρόνια ο, πρόσφατα εκλιπών, διακεκριμένος αρχαιολόγος και καθηγητής Δημήτρης ΣΚΙΛΑΡΝΤΙ, Έφορος Αρχαιοτήτων ε.τ..

Τον κύκλο επιμελείται από την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά η Ειρ.ΠΕΠΠΑ -ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, Ομ. Καθηγήτρια Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ, συνεργάτης του κ. Σκιλάρντι στον συντονισμό του κύκλου, την οποία και ευχαριστούμε θερμά.

Λίγα λόγια από την κ. Τζεφέρη για το περιεχόμενο της διάλεξης:

« Οι υδάτινοι πόροι των πηγών της Πάρνηθας και της Πεντέλης που ήταν σε χρήση στην αρχαιότητα και πως συνέβαλαν στην υδροδότηση των αρχαίων δήμων που χωροθετούνται στη θέση των σύγχρονων δήμων Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Χαλανδρίου και Ν. Ηρακλείου. Τα κυριότερα αρχαία υδραγωγεία στα βόρεια προάστεια της Αθήνας μέσα από τα πρόσφατα δημοσιευμένα αρχαιολογικά ευρήματα της τελευταίας εικοσαετίας και η σημασία του Αδριάνειου Υδραγωγείου.»

Από την ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Κηφισιάς.

Καλή απόλαυση,

Μαρία – Χριστίνα Τσιάμα
Υπεύθυνη για το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Κηφισιάς

Δείτε την ομιλία στον παρακάτω σύνδεσμο:

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds