Περιφέρεια Β.Αττικης

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής ξεκινά αύριο Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, διαδικτυακά, το 33ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

By  | 

Γ. Πατούλης: «Αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα, ο πολιτισμός αποτελεί μία δημιουργική και πνευματική διέξοδο, για όλους μας. Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να ενισχύει την καλλιτεχνική δημιουργία που δοκιμάζεται και να στηρίζει τους ανθρώπους της, με όσα μέσα διαθέτει»

Ξεκινά αύριο Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, το 33ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, το οποίο θα διεξαχθεί διαδικτυακά λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που προκάλεσε η πανδημία και πραγματοποιείται και με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Η σχετική απόφαση ελήφθη από το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και κατόπιν σχετικών εισηγήσεων της Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Ε. Δουνδουλάκη και του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου, αρμόδιου για θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις Χ. Ρώμα.

Από την εποχή της έναρξής του, το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, αποτελεί ένα από τα πρώτα και λιγοστά στην Ευρώπη, Φεστιβάλ αφιερωμένο στον Ευρωπαϊκό κινηματογράφο, με το βασικό σκέλος του να αποτελείται από ένα πρόγραμμα με ταινίες και θέματα που αναφέρονται στον Ευρωπαϊκό κινηματογράφο, στον οποίο, βέβαια, ξεχωριστή θέση έχει και ο Ελληνικός Κινηματογράφος. Ιδιαίτερα φέτος, το 33ο Πανόραμα, εκτός από τις άλλες τακτικές του εκδηλώσεις περιλαμβάνει αρκετά προγράμματα αφιερωμένα στον ελληνικό κινηματογράφο. Όπως, κάθε χρόνο, τρεις διαφορετικές κριτικές επιτροπές θα απονείμουν το βραβείο καλύτερης ευρωπαϊκής ταινίας σε μια από τις ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος.

Το φετινό 33ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου θα διεξαχθεί από τις 25 Νοεμβρίου μέχρι και τις 4 Δεκεμβρίου. Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ και την πρόσβαση στις διαδικτυακές προβολές θα βρείτε στο www.panoramafest.org .

Με αφορμή την έναρξη του Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, ο κ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά: «Αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα, ο πολιτισμός αποτελεί μία δημιουργική διέξοδο, ένα ισχυρό «πνευματικό αποκούμπι» για όλους μας. Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να ενισχύει την καλλιτεχνική δημιουργία που δοκιμάζεται και να στηρίζει τους ανθρώπους της, με όσα μέσα διαθέτει».

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds