ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΩΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

By  | 

γράφει: η Χριστίνα-Άννα Φωτιάδη

Αν είσαι εργαζόμενη μητέρα και έχεις και ένα σπίτι να φροντίσεις τότε αυτό το άρθρο είναι για σένα…. Θα ταυτιστείς απόλυτα και είμαι σίγουρη ότι κάποιες συμβουλές θα σου φανούν χρήσιμες.

Ξυπνάς χαράματα και μέχρι την ώρα που θα ξαναπέσεις για ύπνο έχουν περάσει πάρα πολλές ώρες με ατέλειωτο τρέξιμο και ένα σωρό υποχρεώσεις που πρέπει να φέρεις εις πέρας στη διάρκεια της μέρας….

Να σηκωθείς, να ξυπνήσεις τα παιδιά, να ετοιμάσεις πρωινό, κολατσιά για το σχολείο, να τσεκάρεις τσάντες, να έχεις έτοιμες μάσκες και μόλις φύγουν να ξεκινήσεις το γνωστό τρέξιμο της ημέρας.

Προσωπικά δουλεύω κυρίως από το σπίτι . Αυτό έχει και τα καλά του αλλά έχει και αρκετά μειονεκτήματα… Μπορεί να έχεις τη δυνατότητα να ξεκλέψεις λίγο χρόνο να κάνεις παράλληλα και κάποια άλλα πράγματα, αλλά από την άλλη δεν πρόκειται ποτέ να τηρήσεις το ωράριο εργασίας. Πάντα θα δουλέψεις πολλές ώρες παραπάνω απ’ όσες θα δούλευες σε κάποιο γραφείο.

Επειδή όμως υπάρχουν και οι δουλειές του σπιτιού, οι οποίες δεν τελειώνουν ποτέ αλλά και όλο το τρέξιμο που έχει κάθε μαμά θα σας πω μερικά tips που έχω υιοθετήσει και με βοηθούν πολύ στην καθημερινότητά μου.

1. Power hour.

Δημοφιλής όρος στο youtube ανάμεσα στους vloggers. Όμως αποδίδει πολύ. Τι είναι λοιπόν το power hour. Ορίζεις μία ώρα μέσα στην ημέρα και στη διάρκεια αυτής της ώρας προσπαθείς να κάνεις όσες περισσότερες δουλειές μπορείς. Δεν ξέρω πως και γιατί αλλά με κάποιο τρόπο, δουλεύει. Ίσως γιατί το βλέπω σαν παιχνίδι που μετράει ο χρόνος αντίστροφα και πρέπει να καταφέρω μια δοκιμασία πριν εκπνεύσει ο χρόνος, ίσως γιατί ξέρω ότι θα ασχοληθώ σοβαρά για μία ώρα και μετά θα απολαύσω τα αποτελέσματα, σημασία έχει ότι πιάνει το κόλπο. Δοκιμάστε το.

2. Λίστα γευμάτων και κολατσιών.

Πολλές μαμάδες επιλέγουν να έχουν εβδομαδιαίο πλάνο φαγητού. Κάποιες άλλες ξέρουν απλώς από ποια κατηγορία φαγητών θα μαγειρέψουν πχ. Δευτέρα λαδερό, Τρίτη ψάρι κ.ο.κ.  Προσωπικά με βολεύει πάρα πολύ να έχω μηνιαίο πλάνο γευμάτων. Μπορώ και οργανώνω καλύτερα τα ψώνια μου, ελέγχω καλύτερα τα αποθέματα υλικών που έχω στο σπίτι και βέβαια μπορώ πιο εύκολα να κάνω συνδυασμούς.

3. Ανακύκλωση φαγητών.

Κάτι που με βοηθάει πολύ και γλιτώνω χρόνο είναι η ανακύκλωση φαγητών. Αν για παράδειγμα έχω φτιάξει κοτόπουλο μία μέρα και περισσέψει, την επόμενη μέρα γίνεται το βασικό υλικό στα σάντουιτς των παιδιών για το σχολείο.  Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και σε κάποια σαλάτα για ένα βραδινό.  Το ίδιο μπορεί να γίνει με πολλά άλλα πράγματα. Δοκιμάστε το και αυτό …

4. Έγκαιρη προετοιμασία γευμάτων.

Μέσα στην εβδομάδα (συνήθως Κυριακή απόγευμα) αφιερώνω λίγο χρόνο να κάνω μια προετοιμασία σε διάφορα πράγματα που θα μου γλιτώσουν χρόνο  στην καθημερινότητά μου. Για παράδειγμα, δύο φορές την εβδομάδα βάζω στα παιδιά στο σχολείο για κολατσιό ένα αβγό μαζί με καρότα  και αγγούρια κομμένα σε sitcks. Αντί να έχω κάθε φορά να βράσω  αβγά , μία φορά την εβδομάδα βράζω 6 αβγά τα οποία στη συνέχεια αποθηκεύω στο ψυγείο και έτσι έχω σχεδόν έτοιμα δύο κολατσιά για μέσα στην εβδομάδα. Στη συνέχεια κόβω και έχω έτοιμα κάποια υλικά που μπορεί να χρειαστώ για τα διάφορα γεύματα.

5. Κερδίζω χρόνο κάνοντας κάποιες δουλειές παράλληλα.

Πριν ξεκινήσω το μαγείρεμα, βάζω συνήθως ένα πλυντήριο με ρούχα. Ξεκινάω το μαγείρεμα και όση ώρα χρειάζεται το φαγητό για να γίνει, που μοιραία πρέπει να είσαι επί ποδός για να το παρακολουθείς, κάνω ένα συμμάζεμα σε ό,τι χρειάζεται να συμμαζευτεί. Όταν έχει γίνει το φαγητό, έχει τελειώσει και το πλυντήριο οπότε είτε απλώνω τα ρούχα είτε τα βάζω στεγνωτήριο, ανάλογα τον καιρό και έτσι μέσα σε λίγη ώρα έχω σπίτι συμμαζεμένο, φαγητό έτοιμο και ρούχα πλυμένα. Τρεις από τις βασικότερες δουλειές.

6. Κάνω τις βαρετές δουλειές πιο διασκεδαστικές.

Προσωπικά αγαπώ πολύ το σιδέρωμα. Υπάρχουν όμως γυναίκες που το σιχαίνονται. Μην ανησυχείτε. Σας έχω τη λύση. Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την ώρα του σιδερώματος φροντίζοντας παράλληλα τον εαυτό σας. Το σιδέρωμα είναι η ιδανική ώρα για να κάνετε μία μάσκα στο πρόσωπο σας. Εκτός του ότι κερδίζετε χρόνο, ο ατμός που βγαίνει από το σίδερο βοηθάει τα συστατικά της μάσκας να εισχωρήσουν καλύτερα στο πρόσωπό μας.

Σας έδωσα μερικές ιδέες αλλά ακολουθούν και άλλες… Stay tuned…

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds