Δήμος Κηφισιάς

Αντικατάσταση κάδων απορριμμάτων από ίδιους πόρους του Δήμου Κηφισιάς

By  | 

Η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Κηφισιάς παρέλαβε νέους κάδους απορριμμάτων οι οποίοι  αντικαθιστούν σταδιακά παλαιούς κάδους σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία κι Εκάλη.

Όλο το προηγούμενο διάστημα η Υπηρεσία Καθαριότητας με το συντονισμό της Αντιδημάρχου Ζέτης Κασιμάτη, είχε εντοπίσει τα σημεία στα οποία υπήρχαν φθαρμένοι κάδοι σύμμεικτων απορριμμάτων και ανακύκλωσης.

Επιπλέον, το Γραφείο Δημότη συγκέντρωσε τα σχετικά αιτήματα τα οποία έχουν υποβληθεί από τους δημότες προκειμένου να τοποθετηθούν οι νέοι κάδοι στα σημεία που υπάρχει πραγματική ανάγκη.

Η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού Ζέτη Κασιμάτη δήλωσε:

«Συνεχίζουμε το πρόγραμμα ανανέωσης του εξοπλισμού μας, σύμφωνα με τις οδηγίες του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου, έτσι ώστε να βελτιώσουμε το σύστημα αποκομιδής των απορριμμάτων.  Παράλληλα θα ξεκινήσουμε τη συλλογή οργανικών αποβλήτων στους καφέ κάδους, που συντονίζει ο  αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης Γιώργος Σκορδίλης. Παρακαλώ τους δημότες να μεριμνούν ώστε να μεταφέρουν τα απορρίμματα στους αντίστοιχους κάδους».

Η Διεύθυνση Καθαριότητας έχει παραλάβει 1081 νέους κάδους εναπόθεσης σύμμεικτων απορριμμάτων και  απορριμμάτων για ανακύκλωση  με χωρητικότητες ανάλογες των αναγκών.

Η ανάπτυξη της  συλλογής των βιοαποβλήτων, στο Δήμο Κηφισιάς θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με ενημέρωση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Γιώργου Σκορδίλη. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα λάβουν κάδο, ενημερωτικό φυλλάδιο και βιοδιασπώμενη σακούλα για την συλλογή.

Σταδιακά θα τοποθετηθούν 320 καφέ κάδοι με προτεραιότητα σε χώρους εστίασης και λαϊκών αγορών αλλά και νοικοκυριών που έχουν ενταχθεί στο πιλοτικό πρόγραμμα συλλογής βιοαποβλήτων.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δημόσιες Σχέσεις,Content Creator, Social Media Manager, Αρθρογράφος, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds