Γειτονικοί Δήμοι

Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου με τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ)

By  | 

Θ. Αμπατζόγλου: «Η προστασία των αδέσποτων ζώων συνιστά δείγμα πολιτισμού και απαραίτητη για την προάσπιση του κοινωνικού συνόλου»

Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 με τον Πρόεδρο του ΣΒΑΠ Γιώργο Κουράση και τον Γ. Γραμματέα του Συνδέσμου Παύλο Καμάρα, παρουσία και του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας Κων/νου Ρώτα.

Ο Δήμος Αμαρουσίου είναι ένα από τα 16 μέλη του Συνδέσμου για την Βιώσιμη Ανάπτυξη Πόλεων (ΣΒΑΠ) που σκοπό έχει την υλοποίηση μελετών και έργων που αφορούν στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών σε τομείς όπως κυκλοφοριακή αγωγή, περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, διαχείριση απορριμμάτων, προστασία αδέσποτων και γενικότερες διαδημοτικές συνεργασίες.

Κύριο θέμα της συνάντησης του Δημάρχου Αμαρουσίου με τον Πρόεδρο και τον Γ. Γραμματέα του ΣΒΑΠ αποτέλεσε η δημιουργία του «Διαδημοτικού Καταφυγίου Αδεσπότων Ζώων» στο Μαρκόπουλο Αττικής και οι διαδικασίες χρηματοδότησής του από το ΥΠΕΣ δεδομένης της υποβολής σχετικής ολοκληρωμένης πρότασης. Ακόμη συζητήθηκαν ζητήματα διοικητικής στήριξης του έργου του ΣΒΑΠ.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε: «Ο ΣΒΑΠ εκτελεί ένα σημαντικό έργο για του Δήμους μέλη που ανήκουν κυρίως στον Βόρειο και Ανατολικό Τομέα των Αθηνών. Το Μαρούσι ως μητροπολιτικός Δήμος των Βορείων Προαστίων θα παράξει κάθε δυνατή υποστήριξη. Το θέμα που συζητήσαμε ιδιαιτέρως σήμερα και που αφορά στη δημιουργία δομής προστασίας των αδέσποτων μικρών μας φίλων, δεν αποτελεί μόνο δείγμα πολιτισμού για κάθε οργανωμένη κοινωνία αλλά συνιστά και επιβεβλημένη ανάγκη για να είναι οι πόλεις μας καθαρές και ευπρεπείς. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η δημιουργία του σύγχρονου Ευρωπαϊκών προδιαγραφών Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων στο Μαρκόπουλο Αττικής, ενός κέντρου περίθαλψης και υιοθεσίας που θα προασπίσει την υγεία και την ασφάλεια τόσο των αδέσποτων όσο και του κοινωνικού συνόλου».

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds