Άρθρα

Πρόγραμμα Τουρισμός αλλά όχι για όλους: Πολλά άτομα με αναπηρία θα μείνουν εκτός

By  | 

Επιστολή σχετικά με προβληματικά σημεία για τα άτομα με αναπηρία, της ΚΥΑ «Πρόγραμμα “ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ” έτους 2024» ΦΕΚ Β 79/8-1-2024 απέστειλε η ΕΣΑμεΑ στους αρμόδιους υπουργούς που την υπογράφουν

Η ΕΣΑμεΑ επισημαίνει ότι παρότι η αύξηση του ποσού voucher από 200 σε 400 ευρώ για τα άτομα με αναπηρία είναι στην ορθή κατεύθυνση, με τις πληθωριστικές τάσεις και τη μεγάλη αύξηση στα βασικά αγαθά, στην ενέργεια και συνολικά στο κόστος ζωής των τελευταίων ετών, στους δικαιούχους όμως συμπεριλαμβάνονται μόνο τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω και όχι με 50% και άνω:

Για αυτό το λόγο η ΕΣΑμεΑ διεκδικεί να μην μείνει εκτός ένας μεγάλος αριθμός ατόμων με αναπηρία και η διάταξη για τους δικαιούχους να διαμορφωθεί ως «άτομα με αναπηρία 50% και άνω», καθώς η πλειονότητα αυτών δεν έχει καμία άλλη πιθανότητα διακοπών.

Επίσης, μέσω του Προγράμματος χορηγείται, κατόπιν ηλεκτρονικής αίτησης και επιλογής μέσω κλήρωσης, (…). Τα άτομα με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω να μην συμμετέχουν στην κλήρωση και να λαμβάνουν το voucher στον α’ κύκλο εφόσον έχουν υποβάλλει ηλεκτρονική αίτηση.Α

Αβέβαιο το μέλλον των υπερχρεωμένων ατόμων με αναπηρία

17 Ιανουαρίου, 2024

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών της ΓΣΕΕ επισημαίνει με ανακοίνωσή της, την δυσμενή θέση στην οποία βρίσκονται τα άτομα με αναπηρία με σημαντικές οφειλές.

Αναφέρει η ανακοίνωση:

Αβέβαιο το μέλλον των ατόμων με αναπηρία εξαιτίας της μη δυνατότητας εύρεσης εργασίας, του χαμηλού εισοδήματος, της ακρίβειας. Τρανταχτό παράδειγμα η υπόθεση 47χρονου υπερχρεωμένου καταναλωτή με αναπηρία του οποίου το εισόδημα από μισθωτή εργασία δεν ξεπερνά τα 400€ μηνιαίως. Κατάληξη της οικονομικής του κατάστασης και των οφειλών του, ήταν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του σε τράπεζες και ΔΕΚΟ με αποτέλεσμα τη διακοπή παροχής  ρεύματος και νερού.

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας κλήθηκε να διαχειριστεί στεγαστικό δάνειο ύψους 47.132,00€ για το οποίο πέτυχε διαγραφή ποσοστού 64,36%, δηλαδή 30.332,00€. Το υπόλοιπο ποσό ρυθμίστηκε σε 60 μηνιαίες δόσεις.

H ΕΕΚΕ παρέχει από το 2010 στους καταναλωτές υποστήριξη και συμβουλευτική για την εξωδικαστική ρύθμιση των οφειλών τους προς τα πιστωτικά ιδρύματα.

Καλούνται οι καταναλωτές που αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα στη ρύθμιση των οφειλών τους, να επικοινωνούν με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Πηγή: eeke.gr

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds