Διάφορα

Πρόγραμμα #ΑΓΑΠΑΜΕΣΚΥΛΟΥΣΟΔΗΓΟΥΣ

By  | 



Έγινε παρουσίαση στο #1ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας σε 3 γκρουπ, όλες οι τάξεις σχετικά με την Καθημερινότητα ενός Ατόμου με Αναπηρία Όρασης δίνοντας την ευκαιρία στους Μαθητές και τις Μαθήτριες να αλληκεπιδρασουν με την Φιλόλογο, Copywriter και Χειρίστρια του Σκύλου Οδηγού #UNIggd κα Τζουλιαννα Μπουση.
Το ενδιαφέρον των παιδιών, οι ερωτήσεις τους, αυθόρμητες και πολύ ενδιαφέρουσες δημιούργησαν μια εποικοδομητικη αλληλεπιδραση.
Η Χειρίστρια αναφέρθηκε
στις Τεχνικές Συνοδείας όταν συναντάμε ένα Άτομο με Οπτική Αναπηρία και μας ζητήσει βοήθεια,
στην Αξία του Λευκού Μπαστουνιού και στην Εκπαίδευση της στην Κινητικότητα και τον Προσανατολισμό και
στο πως ο Σκύλος Οδηγός της UNI της άλλαξε την ζωή της και πόσα πολλά πράγματα έκαναν μαζί στα 8 χρόνια της συνύπαρξης τους.
Οι Μαθητές κι οι Μαθήτριες ενθουσιαστηκαν όταν η Χειρίστρια τους επέτρεψε να χαϊδέψουν την UNI στο τέλος κάθε παρουσίασης βγάζοντας της το εργασιακό της Γιλέκο.

Παράλληλα στην Θεσσαλονίκη στο #ΚεντροΕκπαιδευσηςκιΑποκαταστασης Τυφλών, Εταίρος του Κέντρου, ο Χειριστής και Αθλητής στην Εθνική Ποδοσφαιρική Ομάδα Τυφλών κος Νίκος Γκαγκουλης μαζί με τον Σκύλο Οδηγό του την Jackie συνομίλησε με τους Μαθητές και τις Μαθήτριες του 1ου Λυκείου Καλαμαριάς που επισκέφτηκαν το ΚΕΑΤ σχετικά με την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο, τις εμπειρίες του από τους αγώνες και την Αξία του Σκύλου Οδηγού του στην Καθημερινότητα του.
Το ενδιαφέρον των Μαθητών και Μαθητριών μεγάλο και μέσα από την συζήτηση καταρριπτονται Στερεότυπα δημιουργώντας νέες αντιλήψεις για την Συμπερίληψη.

Ενημερώνοντας την Νέα Γενιά πιστεύουμε ότι μπορούν να αλλάξουν πολλά προς το καλύτερο.
Ο Στόχος των Ενημερώσεων στα Σχολεία είναι μια Συμπεριληπτικη Κοινωνία με Αλληλοσεβασμο.

Awareness

Independence

Education

We_love_guide_dogs

Mobility&Orientation

guidedogs

guidedogsintraining

Labradors

ΑΓΑΠΑΜΕΣΚΥΛΟΥΣΟΔΗΓΟΥΣ

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds