Δήμος Κηφισιάς

ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΞΥΠΟΛΥΤΑΣ

By  | 


Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης Βασίλη Ξυπολυτά και των 35 μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2023 στο Δημαρχείο Κηφισιάς, στην αίθουσα «B. Γκατσόπουλος».

Η νέα Δημοτική Αρχή καθώς και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα αναλάβουν καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου 2024.

📌Διαβάστε περισσότερα: https://www.kifissia.gr/el/orkomosia

kifissia #kifisia #neaerythraia #ekali


Κατά τον χαιρετισμό του, ο νέος Δήμαρχος Βασίλης Ξυπολυτάς ευχαρίστησε το ενθουσιώδες κοινό για την παρουσία του και επισήμανε πως τόσο ο ίδιος, όσο και η παράταξη του, αξιοποιώντας τη γνώση των πιο έμπειρων στελεχών αλλά και τη δυναμική όσων εκλέγονται για πρώτη φορά, είναι πανέτοιμοι να δουλέψουν σκληρά για να φέρουν ριζικές αλλαγές στον Δήμο.
Ο νέος Δήμαρχος ανέφερε επίσης πως στόχος του είναι να μεταμορφώσει την πόλη του προκειμένου να γίνει και πάλι σημείο αναφοράς «όχι μόνο για την Αττική», όπως τόνισε, «αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα». Επισήμανε ακόμη πως επιδίωξη της παράταξης του είναι να υλοποιήσει σπουδαίες πολιτικές δράσεις και αλλαγές που θα βάλουν το Δήμο σε αναπτυξιακή τροχιά και θα αποτελέσουν παράδειγμα για όλη τη χώρα.
Ο κ. Ξυπολυτάς δήλωσε κατά την ολοκλήρωση της ομιλίας του: «Σας υπόσχομαι και παράλληλα δεσμεύομαι πως θα είμαι αποτελεσματικός, όποιο και αν είναι το κόστος».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ.κ. Κύριλλος κατά τον χαιρετισμό του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της νέας Δημοτικής Αρχής. Σημείωσε ότι είναι πολύ ευχαριστημένος από τη συνεργασία που είχε με τους έως τώρα δημάρχους Κηφισιάς και πρόσθεσε πως πιστεύει ότι θα συνεχιστεί αυτή η καλή συνεργασία. Ευχαρίστησε το απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο, για την πολύ καλή συνεργασία που είχαν και τα προβλήματα που επιλύθηκαν.

Παρευρέθηκαν σημαντικά πολιτικά πρόσωπα, όπως ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης, ο πρώην επίτροπος και Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου κ. Δημήτρης Καιρίδης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Α. Κεφαλογιάννης, η Βουλευτής Βορείου Τομέα κα Ζωή Ράπτη και η Βουλευτής Ευβοίας κα Κωνσταντίνα Καραμπατσόλη.
Επιπλέον ο Γραμματέας Οργανωτικού κ. Στέλιος Κονταδάκης και η Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού κα Σάκη Κυπραίου. Επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Λουκία Κεφαλογιάννη και Γιάννης Κεχρής καθώς και οι πρώην Δήμαρχοι Κηφισιάς κ. Βασίλης Βάρσος και κ. Νίκος Χιωτάκης, Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείου Τομέα Αθηνών. Επιπλέον παρευρέθηκε οι Δήμαρχοι Μεταμόρφωσης κ. Στράτος Σαραούδας Διονύσου κα Κατερίνα Μαϊχόσογλου και Αγίας Παρασκευής κ. Γιάννης Μυλωνάκης.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος ευχήθηκε στον νέο Δήμαρχο Βασίλη Ξυπολυτά και σε όλες και όλους τους συνεργάτες του, να είναι γεροί και δημιουργικοί, να έχουν μια γόνιμη θητεία, με πίστη, υπομονή, έμπνευση και ενότητα. Ο κ. Θωμάκος στην ομιλία μου τόνισε μεταξύ άλλων: «Συνεχίζουμε αυτό το ταξίδι από την οικονομική θέση, το κατάστρωμα με λιγότερες ευθύνες αλλά με την ίδια υπευθυνότητα. Θα είμαστε δίπλα στους πολίτες και θα έχουμε μέλημα μας την Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία και την Εκάλη όσο και η Διοίκηση του Δήμου. Την αντιπολίτευση θα την ασκήσουμε δημιουργικά και εποικοδομητικά, και με έλεγχο και διεκδίκηση των όσων μεγάλων δικαιούται ο τόπος μας. Θα ψηφίζουμε και θα εγκρίνουμε αυτά που προσυπογράφουν οι υπηρεσίες όπως προϋπολογισμοί, τεχνικά προγράμματα κ.α. Τα 9.5 χρόνια της θητείας μας υλοποιήσαμε ή έχουμε φτάσει σε υψηλό βαθμό υλοποίησης (περίπου 90%) αυτών που είχαμε εξαγγείλει το 2014». Ο κ. Θωμάκος ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του, τους εργαζόμενους στον Δήμο, τους πολίτες και την οικογένειά του για τη στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια.

Η νέα Δημοτική Αρχή Κηφισιάς, Νέα Ερυθραίας και Εκάλης καθώς και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα αναλάβουν καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Τον Αγιασμό, την Ορκωμοσία του Δημάρχου και των 31 Δημοτικών Συμβούλων με θρησκευτικό όρκο τέλεσε ο Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος. Τέσσερις Δημοτικοί Σύμβουλοι, έδωσαν τον πολιτικό όρκο.

Βασίλης Ξυπολυτάς και Γιώργος Θωμάκος

Ο νέος Δήμαρχος Κηφισιάς Βασίλης Ξυπολυτάς

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η δημοσιογράφος Φραντζέσκα Σαββοργινάκη.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της Γιώργου Χίου, έντυσαν μουσικά την εκδήλωση.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds