ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Στις εορτές του Μουσικού σχολείου Αθηνών και του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αθηνών ο Περιφερειάρχης – Βραβεύσεις μαθητών

By  | 

Γ. Πατούλης: «Τιμούμε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων της Αττικής μας για το σπουδαίο έργο και την αφοσίωση τους στα ιδανικά της μουσικής τέχνης και του πολιτισμού»

Στις εορταστικές εκδηλώσεις του Μουσικού σχολείου Αθηνών και του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αθηνών, παρέστη ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Χ. Αλεξανδράτο.Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο κ. Πατούλης παρέδωσε τη σημαίας στους σημαιοφόρους των σχολείων και απένειμε βραβεία και επαίνους στους μαθητές και μαθήτριες, καθώς και στους εκπαιδευτικούς των σχολείων για τη συμμετοχή τους στο 1οΦεστιβάλ Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων της Περιφέρειας Αττικής. Ειδικότερα στο Μουσικό σχολείο Αθηνών, βραβεύθηκαν 85 μαθητές και μαθήτριες και 10 εκπαιδευτικοί και στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Αθηνών, βραβεύθηκαν 75 μαθητές και μαθήτριες και 10 εκπαιδευτικοί.Τον Περιφερειάρχη υποδέχθηκαν στο Μουσικό Σχολείο Αθηνών ο Διευθυντής Α. Καπετανάκης και στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Αθηνών ο Διευθυντής Δ. Μαρούλης, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για τη στήριξη στο έργο τους. Ο κ. Πατούλης συνεχάρη θερμά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την προσπάθεια που καταβάλλουν και εξήρε την αξία του πολιτισμού και της τέχνης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:«Η απονομή των βραβείων είναι μια συμβολική κίνηση, που σκοπό έχει να τιμήσει όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων της Αττικής μας για το σπουδαίο έργο και την αφοσίωση τους στα ιδανικά της μουσικής τέχνης και του πολιτισμού. Τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία της επιτελούν ένα πολυεπίπεδο έργο, επιτυγχάνοντας μια πολυδιάστατη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών με

άμεσο αντίκτυπο στην κοινωνική τους συμπεριφορά και την διέξοδο προς την καλλιτεχνική έκφραση. Ως Περιφέρεια Αττικής επενδύουμε στην ευγενή άμιλλα, δίνοντας το μήνυμα ότι σε μια κοινωνία που γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστική, μπορούν μέσα από την ευεργετική επίδραση της τέχνης, να ισχυροποιήσουν την προσωπικότητά τους».Δείτε σχετικό βίντεο στο παρακάτω link : https://youtu.be/nTXw-36aWks?si=ArEPBj4fXYMEFOSu

Υπενθυμίζεται πως στο προσεχές διάστημα αναμένεται να απονεμηθούν από την Περιφέρεια Αττικής, τα βραβεία Μίκης Θεοδωράκης στους πρωτεύσαντες μαθητές του σχολικού έτους 2022-2023 των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds