ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα στις 24 Οκτωβρίου 1963, ανακοινώθηκε από την Σουηδική Ακαδημία η βράβευση του Γιώργου Σεφέρη με το βραβείο Νόμπελ .

By  | 

‼️Εξήντα ακριβώς χρόνια μετά από αυτή την ιστορική μέρα, σήμερα στις 20:00, το Μουσείο Μπενάκη εγκαινιάζει την έκθεση «Γιώργος Σεφέρης. Εξήντα χρόνια από το Βραβείο Νόμπελ» στο Μουσείο Μπενάκη / Πινακοθήκη Γκίκα.

💡Η έκθεση είναι αφιερωμένη στην ιστορική επέτειο της ανακοίνωσης αλλά και της απονομής που ακολούθησε στις 10 Δεκεμβρίου 1963. Πληροφορίες για την έκθεση https://bit.ly/3S6mtgD

📸♦️Το Δίπλωμα και το χρυσό μετάλλιο του Βραβείου Νόμπελ. Δωρεά Μαρώς Σεφέρη προς το Μουσείο Μπενάκη.
♦️Συγχαρητήρια επιστολή Νίκου Χατζηκυριάκου Γκίκα προς τον Γιώργο Σεφέρη.

♦️Φωτ. Κώστα Μεγαλοκονόμου. Αθήνα, 24 Οκτωβρίου 1963, Άγρας 20, μεσημέρι. Μετά την αναγγελία της βράβευσης, ο Γιώργος και η Μαρώ Σεφέρη στο γραφείο, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ενώπιον των δημοσιογράφων και των φωτορεπόρτερ. ©Μουσείο Μπενάκη/Φωτογραφικά αρχεία


Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds