Διάφορα

Χατζηπατέρειο ΚΑΣΠ

By  | 

Στο «Χατζηπατέρειο» Κέντρο Αποκατάστασης & Στήριξης Παιδιού (Κ.Α.Σ.Π.), παρέχουμε πολλά χρόνια το πρόγραμμα της Θεραπευτικής Ιππασίας, η οποία εμπλουτίζει το ημερήσιο πρόγραμμα των μαθητών μας.

Oι συνεδρίες της Ιπποθεραπείας γίνονται μία φορά την εβδομάδα σε διαμορφωμένο περιβάλλον, στον Ιππικό Όμιλο Βαρυμπόμπης σε συνεργασία με την Hiker International Institute- Επιστημονική Εταιρεία Θεραπευτικής Ιππασίας. Κατά τη διαδικασία του Προγράμματος αξιοποιούνται ειδικά εκπαιδευμένα άλογα και ο απαραίτητος εξοπλισμός, εξειδικευμένοι θεραπευτές και καταρτισμένοι συνοδοί, οι οποίοι πλαισιώνουν το έργο του Υπεύθυνου Θεραπευτικής Ιππασίας κατά την επαφή των παιδιών με τα άλογα.

Μέσω της θεραπευτικής αυτής διαδικασίας βελτιώνεται η κινητική εικόνα και η λειτουργικότητα των παιδιών, ενισχύονται οι δεξιότητές τους, οργανώνονται τα συναισθήματα και οι σχέσεις τους, με αποτέλεσμα την καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ευχαριστούμε θερμά την Εταιρεία MYTILINEOS που για ακόμη μια χρονιά στέκεται αρωγός των παιδιών με εγκεφαλική παράλυση και συνοδά προβλήματα του «Χατζηπατέρειου» Κ.Α.Σ.Π., στηρίζοντας οικονομικά το Πρόγραμμα της Θεραπευτικής Ιππασίας.

Με την ευγενική χορηγία της Εταιρείας MYTILINEOS, δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά του Κέντρου μας να βελτιώσουν την ισορροπία τους, την στάση τους, τον έλεγχο της κεφαλής και του κορμού τους. Βελτιώνεται η προσοχή και η οπτικοκινητική τους ικανότητα, προσανατολίζονται πιο εύκολα στον χώρο και αντιλαμβάνονται καλύτερα το σώμα τους. Τέλος, με την Ιπποθεραπεία επιτυγχάνεται η δραστηριοποίηση, η κοινωνικοποίηση και η αυτοπεποίθηση των παιδιών.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds