Δήμος Κηφισιάς

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ 1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

By  | 

Μία «ανάσα» από την υλοποίηση ενός ονείρου δεκαετιών , αυτό της πλήρους ανακατασκευής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας, βρίσκεται πλέον ο Δήμος Κηφισιάς. Το ιστορικό σχολείο της Νέας Ερυθραίας μέσα στο 2023 αναμένεται να ανοίξει και πάλι τις πύλες του και να υποδεχθεί τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς.

Η διοίκηση του Δημάρχου Γιώργου Θωμάκου βάζοντας πάνω από όλα την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών,  δεν δίστασε- παρά τις αντίθετες εισηγήσεις- να κλείσει το σχολείο για να ξεκινήσουν τα έργα. Μία απόφαση η οποία αρχικά έμοιαζε δύσκολη, λόγω της μεταφοράς των μαθητών σε άλλα σχολεία της πόλης, όμως μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι ήταν η σωστή για να ξαναζήσει το σχολείο που αγαπάμε. Στόχος του Δήμου Κηφισιάς ήταν αρχικά, το σχολείο να επαναλειτουργούσε  με τη νέα σχολική χρονιά, όμως με αποκλειστική ευθύνη του εργολάβου αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Πρόκειται για ένα έργο που υλοποιείται με χρηματοδότηση από τις Κτηριακές Υποδομές Α.Ε. αλλά και με τη γενναία χρηματοδότηση του Δήμου Κηφισιάς ύψους περίπου 1.000.000 ευρώ. Τόσο ο Δήμος όσο και η Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. είναι απόλυτα συνεπείς στις πληρωμές τους προς τον εργολάβο. Παρόλα αυτά με την έναρξη του πολέμου στην  Ουκρανία ο εργολάβος επικαλέστηκε ανατιμήσεις ύψους περίπου 320.000 ευρώ τα οποία καλύφθηκαν και αυτά. Παράλληλα πήρε επαναλαμβανόμενες παρατάσεις, με την τελευταία, που είναι και οριστική για τον Νοέμβριο του 2023. Σημειώνεται ότι κρίθηκε ασύμφορο από την ΚτΥπ η αποβολή του εργολάβου.

Γιώργος Θωμάκος: «Έτοιμο το 90% του έργου, σύντομα θα ανοίξει ξανά τις πύλες του»

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος για το θέμα: « Αυτή τη στιγμή το 90% του έργου στο 1ο Δημοτικό Νέας Ερυθραίας είναι έτοιμο. Πλέον απέχουμε λίγες εβδομάδες μέχρι τη στιγμή που το όραμά μας για το σχολείο θα γίνει πραγματικότητα. Με σκληρή δουλειά και μεθοδικότητα κάνουμε την πόλη μας καλύτερη. Κλείνουμε τα αφτιά μας στις παλαιοκομματικές αντιλήψεις και σε όσους τις εκφράζουν και προχωράμε μπροστά με σχέδιο, κέφι, εμπειρία και αποτελεσματικότητα».

Στο τομέα των υποδομών στο χώρο της Παιδείας έχουν επίσης γίνει:

  • Νέα και Ενεργειακά Αναβαθμισμένη Πτέρυγα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς.
  • Νέο σύγχρονο σχολικό κτήριο, του 10ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς στην περιοχή Γράμμος – Φοίνικας Αδαμών.
  • Εργασίες επισκευής κτηρίου για την μεταστέγαση 2ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς.
  • Παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε σχολεία της πόλης μας.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds