Δήμος Κηφισιάς

Δεύτερη ημέρα εκδηλώσεων για την ένταξη του Κοιμητηρίου Κηφισιάς στην Πολιτιστική Διαδρομή του Συμβουλίου της Ευρώπης

By  | 

Σημαντικό σταθμό στην Πολιτιστική Διαδρομή Κοιμητηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης αποτελεί πλέον το Κοιμητήριο Κηφισιάς. Στη Διαδρομή αυτή συμμετέχουν σημαντικής αξίας κοιμητήρια από 21 ευρωπαϊκές χώρες και από την Ελλάδα το Α΄ Νεκροταφείο της Αθήνας.

Οι διήμερες εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες και συνεχίζονται σήμερα σύμφωνα με το πρόγραμμα:

Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρες 18.00- 20:00

Δημοτικό Κοιμητήριο Κηφισιάς (Καρπάθου 41, Κηφισιά)

Το Κοιμητήριο Κηφισιάς μέλος της Διαδρομής Κοιμητηρίων της Ευρώπης-Αποκάλυψη της πλακέτας από το Δήμαρχο Κηφισιάς, κ. Γιώργο Θωμάκο, την πρόεδρο του Συνδέσμου Σημαντικών Κοιμητηρίων της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Διαδρομής Κοιμητηρίων, κυρία Lidija Plibersek και την Προϊσταμένη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού, κα Μαριάνθη Αναστασιάδου.

Αποκάλυψη τιμητικής πλακέτας δωρητών του Κοιμητηρίου Κηφισιάς

Φύτευση του «Δέντρου της Ειρήνης»

Αποκάλυψη μαρμάρινης επιτύμβιας στήλης της μαρμαρογλύπτριας-εικαστικού Αιμιλίας Γιαννοπούλου.

Παρουσίαση της Δρ. Αθηνάς Χατζή με θέμα: «Η επιτύμβια γλυπτική στην Ελλάδα: σύντομη ιστορική επισκόπηση».

Καθοδηγούμενη επίσκεψη στο Κοιμητήριο Κηφισιάς με ξεναγό τη Ρένα Πολίτη, καθηγήτρια, τ. Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, με τη συνδρομή των: Δρ. Αθηνά Χατζή, Δημήτρη Γκατσόπουλου, Δρ. Ανδρομάχη Κατσελάκη.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds