Άρθρα

22 Αυγούστου. Διεθνής Ημέρα αφιερωμένη στα μωρά ουράνιου τόξου (#rainbowbabies)

By  | 


Ένα «μωρό ουράνιου τόξου» είναι ένα παιδί που γεννιέται μετά από προηγηθείσα αποβολή, θάνατο εμβρύου ή θάνατο βρέφους. Αυτά τα μωρά σημαίνουν ελπίδα και επούλωση μετά από απώλεια.
Για τους γονείς, αυτά τα μωρά είναι «το ουράνιο τόξο μετά την καταιγίδα»!
Η απώλεια ενός βρέφους για τους ίδιους, μπορεί να είναι δυσβάσταχτη, καθώς έχουν κάνει τόσα πολλά όνειρα για αυτό το παιδί. Όταν ένα παιδί πεθαίνει κατά τη διάρκεια της κύησης, του τοκετού ή μετά τη γέννηση, πεθαίνει επίσης και η ελπίδα να γίνει κάποιος γονιός… Αυτό μπορεί να αφήσει ένα μεγάλο κενό μέσα του. Μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος για να «θεραπευτεί» αυτό το κενό.

Σκοπός της ημέρας αυτής είναι να αυξήσει την ευαισθητοποίηση και την ελπίδα μετά την απώλεια ενός ή και περισσότερων μωρών.
Γονείς από όλο τον κόσμο ενώνονται για να υποστηρίξουν ο ένας τον άλλο και να μοιραστούν φωτογραφίες των «μωρών ουράνιου τόξου».
Η ημέρα αυτή προσφέρει στους γονείς την ευκαιρία να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, να θρηνήσουν, να προβληματιστούν και να γιορτάσουν τη χαρά για τα μωρά τους.

Γιατί, για να μπορέσει να δει κανείς το ουράνιο τόξο, πρέπει πρώτα να αντέξει την καταιγίδα!
Πηγη: mamycool

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds