ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη: Συγκινητική η προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης στους Πυροσβέστες

By  | 

Συγκινούν οι κάτοικοι στην Αλεξανδρούπολη αλλά και ολόκληρο τον Έβρο με την απόφασή τους να βοηθήσουν τους ήρωες που έχουν ριχτεί στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στην πόλη τους.

Ήδη από χθες, Σάββατο 19/8 έχει ξεκινήσει η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από απλούς πολίτες, σωματεία, επιχειρήσεις, συλλόγους, για τους Πυροσβέστες αλλά και τους εθελοντές, που δίνουν μεγάλη άνιση «μάχη» στα πύρινα μέτωπα.

Η κινητοποίηση στην έκκληση των ΦΙΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΕΒΡΟΥ που μέσω της σελίδας τους ενημέρωσαν πως μπορεί να βοηθήσει ο κόσμος, ήταν άμεση και αποτελεσματική.

Συγκεκριμένα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης, (στο 1ο χιλιόμετρο Αλεξανδρούπολης -Παλαγίας) οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν:

Σταγόνες για τα μάτια (φυσιολογικά δάκρυα)
νερά
ισοτονικά αναψυκτικά ή ενεργειακά ποτά
καφέδες σπαστούς & χυμούς
κρουασάν, κρακεράκια, μπισκότα
σακούλες σκουπιδιών
σακουλάκια για να διαμοιράζονται τα νερά και τα τρόφιμα στους πυροσβέστες.
Το τηλέφωνο για να φέρνετε βοήθεια είναι το 2551085100.

Μάλιστα με νέα ανακοίνωση τους οι «ΦΙΛΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΕΒΡΟΥ» ενημέρωσαν ότι: «Δεν χρειαζόμαστε άλλα νερά, προς το παρόν έχουμε πληθώρα!!!!
Χρειαζόμαστε ξηρή τροφή, όπως μπισκότα, κρακερς, κρουασάν μπάρες δημητριακών & φυσιολογικά δάκρυα. Θα σας ενημερώσουμε το πρωί εάν θα χρειαστουμε εθελοντές με αυτοκίνητα, να διαμοιράσουν πράγματα στους πυροσβέστες μας».

Άμεση ήταν όμως η ανταπόκριση και των δήμων του Έβρου και συγκεκριμένα του δήμου Σουφλίου και του δήμου Σαμοθράκης. Με ανακοινώσεις τους ενημέρωσαν τους δημότες τους ότι συγκεντρώνουν βοήθεια για του Πυροσβέστες και τους κάλεσαν να συνδράμουν.

πηγη: www.firefightingreece.gr

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds