Διάφορα

Η πρώτη γυναίκα Πλοίαρχος στα 109 χρόνια ιστορίας της Odfjell είναι γεγονός

By  | 

Η γνωστή νορβηγική εταιρεία δεξαμενόπλοιων Odfjell ανακοίνωσε την πρώτη γυναίκα πλοίαρχο στα 109 χρόνια ιστορίας της.

Αυτό το σημαντικό επίτευγμα της εταιρείας δείχνει την πεποίθηση και την αφοσίωση της στη διαφορετικότητα και στην πρόοδο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Odfjell, Harald Fotland, συνεχάρει τη Lise για την αξία προαγωγή της και την ευχαριστεί για την πρωτοποριακή της προσφορά στις γυναίκες στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Οι εξαιρετικές ο ικανότητες και οι γνώσεις της Lise την οδήγησαν σε αυτή την ιστορική θέση. Η Odfjell είναι ενθουσιασμένη που κατάφερε να έχει στις τάξεις της μια γυναίκα πλοίαρχο και θεωρείται ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα στον παραδοσιακά ανδροκρατούμενο κλάδο.

Η Lise ξεκίνησε να ταξιδεύει με τα πλοία της Odfjell το 2010 ως δόκιμος πλοίαρχος στο πλοίο Bow Chain, άφορου είχε ολοκληρώσει τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Tromsø.

Η Lise απέκτησε εμπειρία και γνώσεις από δέκα διαφορετικά πλοία της Odfjell, ανεβαίνοντας σιγά σιγά στην ιεραρχία και από ανθυποπλοίαρχος έφτασε στην θέση του υποπλοιάρχου το 2019.

Το πάθος της Lise για τη θάλασσα πηγάζει από την καταγωγή της από ένα μικρό χωριό της Νορβηγίας, το Nuvsvåg. Προέρχεται από οικογένεια ψαράδων, και ο πατέρας της παρόλο που είναι 70 χρόνων συνεχίζει να ψαρεύει ακόμη και σήμερα. Η Lise ήταν πάντα δίπλα του όταν πήγαινε για ψάρεμα και εξακολουθεί να πηγαίνει μαζί του όποτε επιστρέφει στο σπίτι.

Η βαθιά σύνδεσή της με τον ναυτικό κόσμο και η υποστήριξη για το πάθος του πατέρα της διαμόρφωσαν την απόφασή της να ακολουθήσει το επάγγελμα του ναυτικού.

Αρχικά, και όταν ολοκλήρωσε της σπουδές της, η Lise δεν είχε στα σχέδια της να εργαστεί εκτός Νορβηγίας. Ωστόσο, αφού απέκτησε εμπειρίες μετά την εργασία της σε ένα αλιευτικό σκάφος για ένα χρόνο, ένιωσε την ανάγκη μιας νέας πρόκλησης.

Το 2010, προσέγγισε την Odfjell, όντας ενθουσιασμένη από τις ευκαιρίες που πρόσφεραν. Η Lise ξεκίνησε την καριέρα της ως δόκιμος πλοιαρχος στο σκάφος Bow Chain και από τότε είναι μέλος της οικογένειας Odfjell.

Η προαγωγή της Lise ως η πρώτη πλοίαρχος της Odfjell είναι ένα σημαντικό επίτευγμα και δείχνει τη δέσμευσή της εταιρείας για την προώθηση της διαφορετικότητας και την πρόοδο σε έναν κλάδο που παραδοσιακά κυριαρχείται από άνδρες.

Η προαγωγή της Lise είναι μια στιγμή υπερηφάνειας για την Odfjell και σηματοδοτεί ένα νέο ορόσημο στη μακρά ιστορία τους 109 ετών.

πηγή:https://e-nautilia.gr/

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds