ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Με επιτυχία διοργανώθηκε στο Πεδίον του Άρεως, το Φεστιβάλ περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Ζούμε πράσινα» στην Αττική που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια και τον ΕΔΣΝΑ στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

By  | 

Γ. Πατούλης: «Μαθαίνουμε να ζούμε πράσινα, να αγαπάμε τη φύση, να συμμετέχουμε στην ανακύκλωση και να βελτιώνουμε την καθημερινή ζωή μας στις πόλεις μας»

Με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου και πολλές δράσεις για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των παιδιών αλλά και όλης της οικογένειας, ώστε όλοι να μάθουμε να «Ζούμε Πράσινα», πραγματοποιήθηκε στο Πεδίον του Άρεως, το Φεστιβάλ για το Περιβάλλον από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον ΕΔΣΝΑ, το οποίο διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Στη μεγάλη περιβαλλοντική εκδήλωση, τα παιδιά, μέσα από τη συμμετοχή σε ποικίλες δραστηριότητες όπως τα καλλιτεχνικά και βιωματικά εργαστήρια αστικής καλλιέργειας, το «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης», τις εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας και τα διαδραστικά παιχνίδια, εξοικειώθηκαν με την ιδέα της ανακύκλωσης και την ανεκτίμητη αξία της προστασίας του Περιβάλλοντος.    

Παράλληλα, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, το Acropolis Chef’s Club προσέφερε στους παραβρισκόμενους εποχιακά εδέσματα με φρούτα και λαχανικά, τα οποία διέθεσε η Παννατική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ).

Επιπλέον, ο ΕΔΣΝΑ, προωθώντας την ιδέα της ανακύκλωσης και της αξιοποίησης των απορριμμάτων μοίρασε στον κόσμο εδαφοβελτιωτικό που προέρχεται από την ανακύκλωση και επεξεργασία βιοαποβλήτων (κομπόστ).

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος μαζί με τον Πρόεδρο του Acropolis Chef’s Club κ. Χρήστο Μουζάκη και τον Πρόεδρο του ΠΟΣΠΛΑ, κ. Δημήτρη Μουλιάτο προσέφεραν 150 μερίδες φαγητού στον Πατέρα Μάξιμο, ιερέα στον Ι.Ν. Αγ. Φωτεινής, ενορία που υπάγεται η Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να στηριχτούν τα γεύματα που διοργανώνει η ενορία για όσους από τους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη.

 «Μαθαίνουμε να ζούμε πράσινα, να αγαπάμε τη φύση, να συμμετέχουμε στην ανακύκλωση και έτσι να βελτιώνουμε την καθημερινή ζωή μας μέσα στην πόλη», τόνισε κατά τον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων:

«Το Πεδίο του Άρεως, ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου στο κέντρο της Αττικής, ανοίγει την αγκαλιά του σε ένα πρωτότυπο Φεστιβάλ περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για μικρούς και μεγάλους. Η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί για πρώτη φορά στη χώρα το μεγαλύτερο πρόγραμμα ανακύκλωσης, βάζοντας στη ζωή μας τον καφέ κάδο και προωθώντας την κυκλική οικονομία και την πράσινη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων. Με συντονισμένες δράσεις και αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο πόρο, προχωράμε σε έργα και πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος στον αστικό ιστό. Είναι στο χέρι μας να αντιστρέψουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και το πρώτο βήμα για αυτή την προσπάθεια είναι η συνειδητοποίηση και κινητοποίηση όλων μας».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γ. Βλάχος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής Γ. Δημόπουλος, ο Δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού  Αν. Μπινίσκος, η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για θέματα Αλιείας, Αγροτικής & Κτηνιατρικής Πολιτικής  Δ. Αγγελάκη, η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Φαίη Καλογήρου, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού Θ. Κουτσογιαννόπουλος, ο  εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Περιβάλλοντος Ν. Παπαδάκης, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με την παράταξη «Νέα Αρχή για την Αττική» του Γ. Πατούλη, Ν. Χιωτάκης (πρ. δήμαρχος Κηφισιάς), Χ. Γαλανοπούλου, Ε. Μυγιάκη, Μ. Βρέκου, ο Πρόεδρος ΠΟΣΠΛΑ (Παννατική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών)  Δ. Μουλιάτος, ο Δ/ντης Λαϊκών Αγορών Χ. Πασβαντίδης, ο  επιστημονικός συνεργάτης της Περιφέρειας και του ΕΔΣΝΑ σε ζητήματα περιβάλλοντος και διαχείρισης στερεών αποβλήτων Δ. Μπούργκας, ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» Κ. Μουζάκης, ο Ν. Σαντοριναίος επιστημονικός συνεργάτης της «Νέας Μητροπολιτικής Αττικής Α.Ε.»  και ο πατήρ Μάξιμος, ιερέας στον Ι.Ν. Αγ. Φωτεινής, πλήθος κόσμου και γονείς με τα παιδιά τους.

Οι δράσεις για μικρούς και μεγάλους στο Φεστιβάλ «Ζούμε Πράσινα»

Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ όλοι οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν παράλληλες δράσεις, όπως animateurs, face painting, βιωματικά εργαστήρια ζωγραφικής, μουσική, διανομή κομπόστ και να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες στα photo booths που είχαν στηθεί ειδικά για την εκδήλωση. Πιο συγκεκριμένα:

1. Πραγματοποιήθηκαν βιωματικά εργαστήρια αστικής καλλιέργειας με τίτλο «Γίνε Κηπουρός στη Πόλη σου» και «Μικροί Εξερευνητές της Φύσης»  από την ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΗ.

2. Ένα Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης στήθηκε στην είσοδο του πάρκου, από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. Τα παιδιά που το επισκέφτηκαν ενημερώθηκαν για την σωστή ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος μέσα από δημιουργικά και διαδραστικά παιχνίδια.

3. Με τους VYCA (veryYoungContemporaryArtists) οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γίνονται «ζωντανά τοπία», επιλέγοντας τα κοστούμια που επιθυμούν, ώστε να γίνονται ήρωες σε φανταστικούς χαρακτήρες ζωγραφικών έργων που έχουν ως θεματική τους τη φύση.

4. Το ADAF με το VR FOR VALLEY ταξίδεψε τους επισκέπτες μέσω της εικονικής πραγματικότητας σε διάσημα μέρη σχετικά με το περιβάλλον του πλανήτη μας.

5. Όλοι είχαν την ευκαιρία να γίνουν «Οι ήρωες της Ανακύκλωσης»,  βγάζοντας φωτογραφίες σε ειδικά διαμορφωμένο photobooth και να πάρουν εκτυπωμένες τις φωτογραφίες τους.

6. Στο κεντρικό χώρο του Φεστιβάλ, οι Chef του Acropolis Chef’sClub μαγείρεψαν και κέρασαν τους επισκέπτες φαγητά μαγειρεμένα από εποχιακά λαχανικά, ενώ η Παναττική Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών, προσέφερε δωρεάν φρούτα και λαχανικά.

7. Σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, 2 κινητά λειτουργικά Πράσινα Σημεία  ενημέρωναν τον κόσμο για τη σωστή ανακύκλωση συσκευασιών και οργανικών αποβλήτων, ενώ 3 μεγάλες παλέτες με κομπόστ μοιράστηκαν στον κόσμο.

8. Τέλος η ΤΕΧΑΝ με το Ολοκληρωμένο  Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για χαρτί, αλουμίνιο και γυαλί επικοινώνησε στον κόσμο την δυνατότητα επιλογής, τα χρήματα που κερδίζει από κάθε συσκευασία που ανακυκλώνει να τα δωρίσει σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, συλλόγους και Φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Δείτε σχετικό βίντεο στο παρακάτω link:

Γραφείο Τύπου

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds