ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Κουμουτσάκος: «Χρειαζόμαστε επειγόντως ένα Νew Deal με τη νεολαία»

By  | 

Ο Υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ στον Βόρειο τομέα Αθηνών δηλώνει πως οι γιοι του που φέτος ψηφίζουν πρώτη φορά ζητούν «περισσότερη ειλικρίνεια και εντιμότητα απ´ τους πολιτικούς».

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος έχει θητεύσει σε υπουργεία και Ευρωβουλή ενώ παράλληλα είναι πατέρας δυο εφήβων που ψηφίζουν εφέτος για πρώτη φορά. Παρότι  θεωρεί πως «δεν υπάρχει τίποτα πιο ενθαρρυντικό, τίποτα πιο αυθεντικό και ανθρώπινο από την αδιαμεσολάβητη, απ´ευθείας επαφή με τους πολίτες», παραδέχεται πως αδημονεί να κλείσουν οι κάλπες της Κυριακής: «Περιμένω με μεγάλη προσμονή το πρώτο βινύλιο που θα βάλω στο πλατό του στερεοφωνικού μου και το πρώτο βιβλίο που θα διαβάζω με ηρεμία».Remaining Time-0:00FullscreenMute

Πώς είναι το 24ωρο ενός υποψηφίου; Φαντάζομαι πως αδημονείτε να κλείσουν οι κάλπες.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ: Προσπαθώ να «χωρέσω» σε ένα 24ωρο πράγματα που θα έκανα σε 48 ή 72ώρες! Ειδικά το τελευταίο δεκαήμερο πριν τις κάλπες είναι σαν να βάζουμε τη ζωή μας σε στικάκι MP3. Πολλά «data» σε μικρό χώρο-χρόνο. Αλλά, να ξέρετε, δεν υπάρχει τίποτα πιο ενθαρρυντικό, τίποτα πιο αυθεντικό και ανθρώπινο από την αδιαμεσολάβητη, απ´ευθείας επαφή με τους πολίτες. Εκεί διαμορφώνεται, κτίζεται και καρποφορεί η σχέση πολίτη και πολιτικού εκπροσώπου. Όσο για το εάν αδημονώ, φαντάζομαι ότι γνωρίζετε την απάντηση…Ναι.

Γιώργος Κουμουτσάκος: "Χρειαζόμαστε επειγόντως ένα Νew Deal με τη νεολαία"

Ποιες είναι οι αγαπημένες σας συνήθειες στον ελεύθερό σας χρόνο;

Αλήθεια πως είναι να έχει κανείς ελεύθερο χρόνο; Όταν μετά τις εκλογές, θα επιστρέψουμε, έστω για λίγο, στην «κανονικότητα» της καθημερινότητάς μας περιμένω με μεγάλη προσμονή το πρώτο βινύλιο που θα βάλω στο πλατό του στερεοφωνικού μου και το πρώτο βιβλίο που θα διαβάσω με ηρεμία. 

Ποιο βινύλιο και ποιο βιβλίο θα είναι; 

Βινύλιο θα είναι το «Seconds Out”, η ζωντανή ηχογράφηση από μια εμβληματική συναυλία των Genesis. Όσο για το βιβλίο θα διαβάσω το «Η εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και το ανθρώπινο μέλλον μας» των Henry Kissinger, Eric Schmidt και Daniel Huttenlocher.

Πολιτική και οικογενειακές υποχρεώσεις: πώς συμβαδίζουν και με τι κόστος;

Δύσκολα. Ενίοτε πολύ δύσκολα. Αλλά υπάρχει κάτι ανυπέρβλητο που τίποτα δεν μετριέται ούτε συγκρίνεται μαζί του. Η αγάπη και η αφοσίωση στα παιδιά.

Γιώργος Κουμουτσάκος

Έχετε δυο γιους που φέτος ψηφίζουν για πρώτη φορά -η απόλυτη πρόκληση για έναν βουλευτή! Τι σας λένε;

Νομίζω ότι θα με ψηφίσουν! Όσο για το τι πιστεύουν για την πολιτική γενικά, λένε και πιστεύουν ό,τι οι περισσότεροι νέοι που ανήκουν στη γενιά των αλλεπάλληλων κρίσεων. Ζητούν περισσότερη ειλικρίνεια και εντιμότητα απ´ τους πολιτικούς. Να μην είναι «κάλπηδες». Πιστεύω ό,τι από την επομένη των εκλογών χρειαζόμαστε επειγόντως έναν μεγάλο εθνικό διάλογο με τη νεολαία της Πατρίδας μας. Έναν αδιαπραγμάτευτο, ειλικρινή, ελεύθερο και επίμονο – ίσως και επίπονο- διάλογο με σκοπό να «υπογράψουμε» με τα νιάτα της Ελλάδας ένα «New Deal” μεταξύ νέων και Πολιτείας για το παρόν και το μέλλον μας!

πηγή:https://www.madamefigaro.gr/

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds