Άρθρα

3 ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ AGORA 2023 ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

By  | 

Πρόσφατα συμμετείχαν στο Agora 2023 στην Φατιμά, όπου βρέθηκαν με άλλους 60 rovers από πάνω από 20 διαφορετικές χώρες. Μαζί συζητήσαν τα θέματα που τους απασχολούν για το περιβάλλον και τις πόλεις τους. Μέσα από τις συζητήσεις, ανταλλαξαν ιδέες και έμαθαν πώς μπορούν να συμβάλουν στην προσπάθεια για μια καλύτερη και πιο πράσινη ζωή στις πόλεις και γενικότερα στον πλανήτη μας.
Μέσα από αυτές τις συζητήσεις, ανακάλυψαν τη σημασία του να δημιουργούνε δικά τους projects για να βοηθήσουν στη δημιουργία μιας πιο βιώσιμης κοινωνίας. Μπορούν να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να προωθήσουν πράξεις για την προστασία του περιβάλλοντος, όπως τον περιορισμό της χρήσης πλαστικού, την προώθηση της ανακύκλωσης και τη δημιουργία περισσότερων πρασίνων χώρων στις πόλεις τους.
Συμμετέχοντας σε αυτούς τους τύπους δράσεων, οι πρόσκοποι μας δείχνουν πως μπορούμε να αλλάξουμε την κοινωνία μας και να επηρεάσουμε τον κόσμο γύρω μας.
Καταλήγοντας, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η δημιουργία μιας βιώσιμης κοινωνίας απαιτεί τη συμμετοχή και την προσπάθεια όλων μας. Με τη δημιουργία πρωτοβουλιών και την προώθηση πρακτικών που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν τη ζωή στις πόλεις μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα μέλλον που είναι πιο βιώσιμο και πιο φιλικό προς τον πλανήτη μας

Γιώργος Παπαδόπουλος από το 2ο Σύστημα Προσκόπων Κηφισιάς

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds