ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Δράση «Υγεία για Όλους» από την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Αλίμου για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, με συνδιοργανωτές το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), τον ΙΣΑ και τα ΚΕΠ Υγείας

By  | 

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό εκατοντάδες μαθητές και πολίτες συμμετείχαν σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, στη Δράση «Υγεία για Όλους» που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Αλίμου μαζί με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), τον ΙΣΑ και τα ΚΕΠ Υγείας

Η Δράση πραγματοποιήθηκε στην Ακτή Ηλίου στην παραλία Αλίμου, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής, Προέδρου του ΙΣΑ και του ΕΔΔΥΠΠΥ Γ. Πατούλη αλλά και του Δημάρχου Αλίμου Α. Κονδύλη οι οποίοι μαζί με τη Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ και περιφερειακή σύμβουλο Μ. Κουρή καλωσόριζαν τους συμμετέχοντες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γ. Γραμματέας του Υπ. Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους, ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου Γ. Φωστηρόπουλος, ο βουλευτής και πρώην υπουργός Χ. Θεοχάρης, Αντιδήμαρχοι, Ολυμπιονίκες, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές  και εκπρόσωποι φορέων.

Από τις 10 το πρωί στήθηκε στην παραλία του Αλίμου μία μεγάλη γιορτή με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση μικρών και μεγάλων για ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία της Υγείας.

Ειδικότερα με διαδραστικό και βιωματικό τρόπο, μέσα από Αθλoπαιδείες, παιχνίδια στην άμμο και άλλους τρόπους δημιουργικής απασχόλησης μικρά παιδιά και  πολίτες ενημερώθηκαν για την πρόληψη και τον προσυμπτωματικό έλεγχο, εκπαιδεύτηκαν σε διάφορα αγωνίσματα ενώ είχαν την ευκαιρία και να διασκεδάσουν μέσα από τις βιωματικές δράσεις για την υγεία.

Παράλληλα έγινε και επίδειξη A’ Βοηθειών από την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα (ΕΔΟΚ), ενώ η εκδήλωση έκλεισε με βραβεύσεις μαθητών σχολείων του Αλίμου καθώς και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής αλλά και Συλλόγων.

Γ. Πατούλης: «Επενδύουμε στην πρόληψη για τη διατήρηση της υγείας μας»

«Με αυτή τη μεγάλη γιορτή στην «Ακτή του Ήλιου» στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα για την αναγκαιότητα της πρόληψης της υγείας, της άσκησης, της ασφάλειας και του σεβασμού στο Περιβάλλον» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Αττικής, Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον χώρο και αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αλίμου κ Ανδρέα Κονδύλη είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα νέα παιδιά, τους διοργανωτές και τους πολίτες.

«Εμείς ως Περιφέρεια Αττικής με συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες επενδύουμε πολύ στοχευμένα στην πρόληψη υγείας» τόνισε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Σύνθημά μας από τα πανάρχαια χρόνια είναι «νους υγιής εν σώματι υγιεί» και το υγιές σώμα είναι το σώμα που αθλείται. Η φυσική άσκηση βοηθά στην δημιουργία ευεξίας στον οργανισμό δηλαδή ισορροπία σώματος και πνεύματος. Ως Περιφέρεια και ως Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ στεκόμαστε πάντα κοντά στους πολίτες, προσφέροντας του αυτή την δυνατότητα.

Στόχος μας είναι να γίνει η Περιφέρεια Αττικής μια Πρότυπη Περιφέρεια Υγείας, μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Πρόληψης και Προσυμπτωματικού Ελέγχου της Υγείας των πολιτών. Αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο μέσο και προβαίνουμε σε κάθε δυνατή ενέργεια, μέσα από ολοκληρωμένα προγράμματα του ΕΔΔΥΠΠΥ και των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ για να στηρίξουμε την πρόληψη των ασθενειών στους Δήμους. Δράσεις, όπως η σημερινή, μας δίνουν την ευκαιρία να γιορτάσουμε μικροί και μεγάλοι την αγάπη μας για ζωή! Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας μια φορά τον χρόνο. Προστατεύουμε την υγεία μας και την υγεία των αγαπημένων μας κάθε μέρα!». Κλείνοντας ο κ. Παοτύλης ευχαρίστησε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν καθώς και τις προσωπικότητες του αθλητισμού όπως και την ΠΟΣΠΛΑ και άλλους φορείς για τη συμβολή τους στην εκδήλωση.

Με συμμάχους μας το υγειονομικό και στελεχιακό δυναμικό της Περιφέρειας Αττικής, του ΙΣΑ, του ΕΔΔΥΠΠΥ και των ΚΕΠ Υγείας, ισχυροποιούμε την πρόληψη και συμβάλλουμε στην προστασία της Υγείας των πολιτών.

Τα συγχαρητήρια του στον κ. Πατούλη στην Περιφέρεια και το ΕΔΔΥΠΠΥ για την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης έδωσε ο Γ. Γραμματέας του Υπ. Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους ο οποίος αφού εξήρε τη συνεργασία με την Περιφέρεια σε ό,τι αφορά στην υλοποίηση προγραμμάτων Υγείας, υπογράμμισε τη σημασία της πρόληψης.

Στην συνέχεια κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αλίμου, κ Ανδρέας Κονδύλης, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχη Αττικής, σημείωσε «Η 7η Απριλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας αλλά και η μέρα που «γεννήθηκε» το 1948 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Κύριος στόχος του Π.Ο.Υ είναι η διατήρηση του υψηλότερου επιπέδου υγείας για όλους τους λαούς του κόσμου. Με αφορμή, λοιπόν, αυτή την επέτειο ο Δήμος μας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής προγραμμάτισε αθλοπαιδιές, βιωματικές δράσεις και ενημερώσεις στην οργανωμένη πλαζ της πόλης προσκαλώντας μαθητές και δασκάλους στη δράση «Υγεία για όλους». Γιατί και η υγεία είναι «θέμα παιδείας». Τα παιδιά πρέπει να μάθουν από μικρά να εκτιμούν το πολύτιμο αυτό ανθρώπινο αγαθό. Για να προσέχουν, να αυτοπροστατεύονται και να έχουν ποιότητα ζωής, όπως δικαιούνται. Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Αττικής για την πρωτοβουλία.»

Η Γενική Διευθύντρια του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ, κα Μαρία Κουρή, στον χαιρετισμό της δήλωσε «Κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (World Health Day), η οποία επικεντρώνεται σε σημαντικά προβλήματα της δημόσιας υγείας που απασχολούν όλο τον κόσμο. Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ, το οποίο έχει πιστοποιηθεί τον Ιούνιο του 2010 για την πολυετή προσφορά του, έχει χαρακτηριστεί ως ένα Εθνικής Εμβέλειας Δίκτυο Πόλεων. Έχει δεσμευθεί ότι θα προωθεί τη φιλοσοφία, τις αξίες και τις αρχές των Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. στους 250 Δήμους μέλη του από όλες τις Περιφέρειες της χώρας, μέσα από ολοκληρωμένα προγράμματα πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου. Η σημερινή ημέρα είναι μια μέρα γιορτής της Υγείας, κατά την οποία δίνεται η δυνατότητα, σε παιδιά και ενήλικες να ενημερωθούν, μέσα από δεξιότητες και δημιουργική απασχόληση.». Τέλος εξέφρασε τις ευχαριστίες της, τόσο στον Πρόεδρο του Δικτύου και Περιφερειάρχη, στον Δήμαρχο Αλίμου, όσο και στους Συλλόγους, τους Φορείς και στους Χορηγούς που στήριξαν αυτή την υπέροχη δράση.

Τέλος ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου Γ. Φωστηρόπουλος ευχαρίστησε την Περιφέρεια το ΕΔΔΥΠΠΥ και προσωπικά τον κ. Πατούλη για την εκδήλωση αλλά και για τη διαχρονική συνεργασία επισημαίνοντας πως η πρόληψη και η άσκηση συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών σε συνδυασμό και μ΄ένα υγιές περιβάλλον.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν μαθητές και φορείς που συμμετείχαν στη Δράση συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων  σε ζητήματα Υγείας. 

Συγκεκριμένα, συμμετείχαν και βραβεύτηκαν οι παρακάτω σύλλογοι: ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες NIKH Victor ArtAnt με τοξοβολία και BOCCIA, ο Σύλλογος PROject Beach Volleyball by O.Π.ΑΛ., ο Αθλητικός Όμιλος Ταταύλα Κωνσταντινουπόλεως με τον οποίο οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με το ping pong , ο Αθλητικός Σύλλογος GAIA με ομάδα taekwondo, και ομάδες ρυθμικής και ενόργανης γυμναστικής, ο Μικρός Τουρίστας «μια βαλίτσα ταξιδεύει», οι οποίοι μέσα από κατασκευές ενημέρωσαν και ευαισθητοποίησαν τα παιδιά για την πρόληψη της υγείας, ο Γυμναστικός Σύλλογος Θουκυδίδειος. με ακροβατικά, ο Σύλλογος Dance School GALENA, ο οποίος παρουσίασε Zumba, το ΚΑΠΗ του Δήμου Ασπροπύργου, το 1ο Νηπιαγωγείο, όπου οι μικροί μαθητές έκαναν ασκήσεις Yoga και κατασκευές καθώς και ο Πολιτιστικός Αθλητικός Όμιλος Φοινικαίων με ποδόσφαιρο στη άμμο, ο Θ.Ο.Π.Α Αλίμου, με παρουσίαση Muay Thai, yoga Pilates Aerobics, ισομετρικές ασκήσεις. Επίσης, παρευρέθηκε και ο Πολιτιστικός Αθλητικός Ριζοσπαστικός Οργανισμός Νέων.

Ακόμη, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι Southstar Green City με επίδειξη τρόπων ανακύκλωσης, η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (Ε.Δ.Ο.Κ) κι ο Ερυθρός Σταυρός οι οποίοι έκαναν επίδειξη Ά βοηθειών σε μικρούς και μεγάλους, καθώς και ο Ι.Σ.Α ο οποίος υποστήριξε την δράση με πλήρως στελεχωμένο ασθενοφόρο.

Στην συνέχεια, ο Σύλλογος Μαζί Για την Ζωή, ενημέρωσε το κοινό για το προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του μαστού κι ο εθελοντής ιατρός από το METROPOLITAN HOSPITAL ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την πρόληψη κατά του Μελανώματος. Τέλος, μας τίμησαν με την παρουσία τους Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑ.Κ.Ο.Ε).

Στη Δράση συμμετείχαν και βραβεύτηκαν μαθητές και φοιτητές από το 1o Νηπιαγωγείο Αλίμου, το 2ο Δημ. Σχολείο Αλίμου, το 5ο Δημ Σχολείο Αλίμου, το 7o Δημ Σχολείο Αλίμου, το 2ο Γυμνάσιο Αλίμου, το 1o ΓΕΛ Αλίμου (ΘΟΥΚΥΔΙΔΕΙΟ), το 4o ΓΕΛ Αλίμου και το Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ΠΑΔΑ.

Τη Δράση στήριξαν με τις χορηγίες τους η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών, η εταιρία Doctor’s Formulas, η εταιρία Menarini Hellas Α.Ε, η Pescanova, ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, κι η εταιρία NESTLE.

Χορηγοί επικοινωνίας της Δράσης ήταν η ΕΡΤ το OPEN, Action 24, Ant1 και το Star TV.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ κ.  Άρης Γάτας.

Στην εκδήλωση επίσης, παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιου τομέα κ Χρήστος Θεοδωρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης καινοτομίας και επιχειρηματικότητας κ. Ηλίας Γρηγορίου, η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμικής Ανάπτυξης και Β’ Αντιπρόεδρος του ΙΣΑ κα Πολυτίμη Ηλία, η περιφερειακή σύμβουλος κα Δήμητρα Νάνου, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Λαϊκών και Υπαίθριων Αγορών Σ. Μελάς, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος και Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Νέα Μητροπολιτική Αττική Ν. Παπαγεωργίου, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Αττικής Χ. Πασβαντίδης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών κα  Μαρία Αραπάκη, ο  Αναπλ/της Ταμείας του Δ.Σ ΕΔΔΥΠΠΥ και Αντιδήμαρχος Ν. Σμύρνης κ. Παναγιώτης Γιατζίδης, o Επικεφαλής του ΚΕΠΙΧ Γ. Στεφανάκος, ο Πρόεδρος της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Λαϊκών Αγορών Δ. Μουλιάτος, η Πρόεδρος του Take me Home A. Τρανούλη, καθώς κι εκπρόσωποι των Δήμων Ασπροπύργου, Γλυφάδας, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Παρόντες ήταν οι μεγάλες δόξες του παρελθόντος του ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού κ. Τότης Φυλακούρης,  κ. Παναγιώτης Κελεσίδης και κ. Ανδρέας Μπονόβας., καθώς και η πρόεδρος Ελλήνων Ολυμπιονικών κα Σταυρούλα Ζυγούρη, η Ολυμπιονίκης Τζούντο Μ. Καραγιαννοπούλου, η Ολυμπιονίκης Ελευθέρας Πάλης κα Βρυώνη Μαρία Λουίζα και ο Πρωταθλητής Ευρώπης TAEKWONDO κ Ραψομανίκης Διονύσιος.

Δείτε σχετικό βίντεο στο παρακάτω link:

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds