Περιφέρεια Β.Αττικης

Ο Περιφερειάρχης Αττικής υπέγραψε τις αποφάσεις για έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε σχολεία και δημοτικά κτίρια στους Δήμους Βύρωνα και Ν. Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας

By  | 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής υπέγραψε τις αποφάσεις για έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε σχολεία και δημοτικά κτίρια στους Δήμους Βύρωνα και Ν. Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας, παρουσία των Δημάρχων Βύρωνα Γ. Κατωπόδη και Ν. Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας, Γ. Βούρου

Γ. Πατούλης: «Αξιοποιούμε χρηματοδοτικά εργαλεία από ευρωπαϊκά προγράμματα με στόχο έργα που θα ενισχύσουν το περιβαλλοντικό ισοζύγιο των τοπικών κοινωνιών»

patoulis energeaka

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης υπέγραψε τις αποφάσεις ένταξης των Δήμων Βύρωνα και Ν. Φιλαδέλφεια-Ν. Χαλκηδόνας, στο πρόγραμμα προμήθειας εξοπλισμού για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας σχολείων και δημοτικών κτιρίων στους δύο παραπάνω Δήμους.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται από την  Περιφέρεια με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής (2014-2020) και αφορά 54 Δήμους.

Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση στο Δήμο Βύρωνα θα πραγματοποιηθούν έργα ενεργειακής αναβάθμισης, συνολικού προϋπολογισμού 1.266.000 ευρώ, στο 1ο Γενικό Λύκειο Βύρωνα, επί της οδού Γεωργίου Γεννηματά 34, στο 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα, επί της οδού Γεωργίου Γεννηματά 34 και στο Δημαρχείου Βύρωνα, επί της οδού Καραολή και Δημητρίου 36-44.

 Κατά την υπογραφή της απόφασης ο Δήμαρχος Βύρωνα Γ. Κατωπόδης ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη για την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας ότι η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των δημοτικών κτιρίων είναι ένα στοίχημα  που πρέπει να κερδηθεί, προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος.

 Ανάλογη απόφαση για την ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων υπέγραψε ο κ. Πατούλης και για το Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας, παρουσία του Δημάρχου Γ. Βούρου.

 Ειδικότερα στον Δήμο, προβλέπονται έργα βελτίωσης ενεργειακής αποδοτικότητας, συνολικού προϋπολογισμού 912.899 ευρώ στις εξής σχολικές μονάδες:

-1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ – 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ (επί της οδού Τρυπιά 47, 143 41, Ν. Φιλαδέλφεια)

-2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ (επί της οδού Εφέσου 1, 143 41, Ν. Φιλαδέλφεια)

-3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ (επί των οδών Γράμμου και Ξενοπούλου, 143 42, Ν. Φιλαδέλφεια).

Ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας εξήρε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Περιφέρειας, υπογραμμίζοντας ότι αυτά τα έργου συμβάλλουν στην ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των πολιτών και ωφελούν πολλαπλά το περιβάλλον.

 Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Πιστεύουμε στην ανάγκη ενίσχυσης της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης και σ΄αυτό το πλαίσιο ως Αυτοδιοίκηση εστιάζουμε σε πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών και θα προστατέψουν το περιβάλλον.

Σ΄αυτό το πλαίσιο αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο χρηματοδοτικά εργαλεία από ευρωπαϊκά προγράμματα και σε συνεργασία με τους Δήμους, εργαζόμαστε για τον εκσυγχρονισμό όλων των δημοτικών κτιρίων. Συνεχίζουμε».

 Στις συναντήσεις του Περιφερειάρχη με τους δύο Δημάρχους παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δημόσιες Σχέσεις,Content Creator, Social Media Manager, Αρθρογράφος, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds