ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Ημερίδα με θέμα: «Ενεργειακές Κοινότητες για τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων» από τον Δήμο Πεντέλης και τον Σ.Β.Α.Π. – 09/01/2023 και ώρα 18:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων

By  | 

Ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη ανάπτυξη των Πόλεων (Σύνδεσμος 21 ΟΤΑ) σε συνεργασία με το Δήμο Πεντέλης, οργανώνουν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου και ώρα 6 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων Ημερίδα με θέμα:

«Ενεργειακές Κοινότητες για την στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων» 

Με δεδομένη την μεγάλη ενεργειακή κρίση με την τεράστια αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος και των καυσίμων, προβάλλει άμεσα η ανάγκη αναζήτησης εναλλακτικών λύσεων που θα αμβλύνουν το οικονομικό κόστος κυρίως στα νοικοκυριά και τις ευάλωτα κοινωνικά ομάδες. Στο πλαίσιο αυτό, ο Σ.Β.Α.Π. σε συνεργασία και με τους Δήμους Μέλη του, διερευνά την δυνατότητα ίδρυσης Ενεργειακής Κοινότητας.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των προγραμμάτων και πρωτοβουλιών του Συνδέσμου, που έχουν σαν στόχο την Βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων, μέσω δράσεων που θα συμβάλλουν στην άμβλυνση των επιπτώσεων της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης καθώς και στην στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

«Ενεργειακές Κοινότητες για την στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων»Δευτέρα 9 Ιανουαρίου – Ώρα 18:00 – Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων
18:00Έναρξη 
18:10Θεσμικό πλαίσιο Ενεργειακών Κοινοτήτων ΟΤΑΣτέλιος Ψωμάς
18:30Επιχειρηματικό σχέδιο για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκού σταθμού από Ενεργειακή Κοινότητα ΟΤΑΣτέλιος Ψωμάς
18:50Σύσταση Ενεργειακής ΚοινότηταςΙωάννα Λιόση
19:05Προϋποθέσεις καταλληλόλητας οικοπέδων για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκού σταθμούΙωάννα Λιόση
19:20Τρόποι χρηματοδότησης Ενεργειακών Κοινοτήτων ΟΤΑΣτέλιος Ψωμάς
19:30Πρόσθετες δραστηριότητες και ευκαιρίες χρηματοδότησηςΕύα Αθανασάκου
20:00Τέλος ημερίδας 

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πεντέλης

Δήμος Πεντέλης – Γραφείο Τύπου

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds