Δήμος Κηφισιάς

Οικολογική Φωταγώγηση σε Κηφισιά και Νέα Ερυθραία

By  | 


Δύο λαμπερές βραδιές με μουσική, φως, λάμψη και κυρίως με μηνύματα προστασίας περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας, διοργάνωσε ο Δήμος Κηφισιάς, για το φετινό άναμμα των χριστουγεννιάτικων δέντρων.

Παρουσία εκατοντάδων πολιτών, μικρών και μεγάλων γιορτάστηκε η έλευση της Θείας Γέννησης με τη φωταγώγηση των δέντρων που υψώθηκαν σε κεντρικά σημεία Νέας Ερυθραίας και Κηφισιάς.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος στο χαιρετισμό επεσήμανε: «Το πνεύμα των Χριστουγέννων της κατανόησης, της αγάπης και της προσφοράς τυλίγει τις καρδιές μας.  Στην Κηφισιά και τη Νέα Ερυθραία τα πανύψηλα δέντρα που ταξίδεψαν από την Ευρυτανία ανάβουν με τρόπο πρωτοποριακό: ποδηλατώντας! Ένα ξύλινο ποδήλατο ελληνικής κατασκευής προερχόμενο από καμένα δάση σε πληγείσες περιοχές δίνει την ενέργεια σε γεννήτρια φωταγωγώντας τα δύο δέντρα- σύμβολα των ημέρων για να φέρουν τύχη στις πόλεις μας! Καλά Χριστούγεννα με Υγεία, Υπομονή και Ειρήνη σε όλο τον κόσμο!!!»

Η φωταγώγηση έγινε  με οδηγούς στα πετάλια δύο εξέχουσες  αθλήτριες του Δήμου μας. Την μόλις 9χρονη ποδηλάτρια του Πανερυθραϊκού Συλλόγου Μαριαλένα Οικονόμου και την Μάρβη Γιοβάνη, αρχηγό της γυναικείας Ομάδας Βόλεϊ του Ζ.Α.Ο.Ν. .

Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε  το ΝΠΔΔ «Δ. Βικέλας» και την Πρόεδρο του Νίνα -Ασπασία Βλάχου  για την οργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων. Για το στολισμό του Δήμου μας έδωσε επίσης τα συγχαρητήρια του στο Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού και τον  Προϊστάμενο Κώστα Παπαϊωάννου, τη διακοσμήτρια κα Κατερίνα Κροντηρά και την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Δημοσίων Σχέσεων Ζέτη Κασιμάτη.

Οι παιδικές φωνούλες  της χορωδία του  1ου Νηπιαγωγείου Νέας Ερυθραίας και η Παιδική Χορωδία του Ν.Π.Δ.Δ. «Δ. Βικέλας» υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου μαέστρου Θανάση Αρβανίτη στην Κηφισιά έντυσαν μελωδικά τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.  Τα πυροτεχνήματα έκαναν τη νύχτα ημέρα και φωτογραφήθηκαν από εκατοντάδες εορταστές που κατέκλυσαν τα εμπορικά κέντρα του Δήμου. Τη σκυτάλη της ψυχαγωγίας πήραν αγαπημένοι καλλιτέχνες. Ο Ηλίας Βρεττός στη Νέα Ερυθραία και η Παυλίνα Βουλγαράκη στην Κηφισιά τους οποίους ιδιαίτερα η νεολαία αγκάλιασε και επιβράβευσε με το χειροκρότημά της.

Το ηλεκτρικό ποδήλατο καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών θα βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Κηφισιάς (Κασσαβέτη και Λεβίδου) όπου μικροί και μεγάλοι θα μπορούν ποδηλατώντας στατικά να ανάβουν τα φώτα ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου. Το εορταστικό πρόγραμμα των Χριστουγέννων στο Δήμο μας συνεχίζεται με 18 ακόμη εκδηλώσεις.

Κόκκινα σκουφάκια, τρυφερές φωνούλες και οι μικροί μελωδοί του 1ουΝηπιαγωγείου Νέας Ερυθραίας καθήλωσαν το πλήθος.
Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος χαιρέτησε με λόγια καρδιάς τους δημότες μας της «αγαπημένης», όπως τόνισε, Νέας Ερυθραίας. 
Στο πανέμορφο μπουκέτο με τις γυμνάστριες μας ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Καυγαλάκης και η Πόλυ Αστερίου.
Πόλος έλξεως για όλους η 9χρονη ποδηλάτισσα Μαριαλένα Οικονόμουστο πλευρό της ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο πρώην Υπουργός – Βουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας Μιχάλης Καυγαλάκης, η Πρόεδρος του «Βικέλας» Νίνα Βλάχου, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β’/βάθμιας Εκπ/σης Πόλυ Αστερίου, η Αγγελική Μεταξά (Kifissia Radio) και η αθλήτριαΣαβίνα Τβις.
Σε κλοιό αγάπης η μικρή Μαριαλένα από τους Γιώργο Θωμάκο, Γιώργο Κουμουτσάκο, Θεοχάρη Αποστόλου, Μιχάλη Καυγαλάκη. Παρούσα και η Δημοτική Αστυνομία. 
Ο Ηλίας Βρεττός πρόσφερε μελωδικές στιγμές χαράς και κεφιού, ξεσηκώνοντας το κοινό!
Τα παιδιά καλωσόρισε ο Θάνος Πολύδωρας, που είχε αναλάβει την παρουσίαση και των δύο εκδηλώσεων.
Οι Κηφισιώτες έδωσαν δυναμικό παρόν στο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου αγνοώντας ακόμα και το mundial!
Απόστολος Κακογιάννης, Γιώργος Θωμάκος, Αγγελική Μεταξά, Θεοχάρης Αποστόλου.
Οι Αντιδήμαρχοι Αχιλλέας Κουρέπης, Νικήτας Κόκκαλης, η Πρόεδρος του Δ.Σ. Κηφισιάς Λίλα Παπαδημητρίου, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αλέξης Μακρής.
Και άλλα χαμόγελα από Αχιλλέα Κουρέπη, Γιάννη Παντελεάκη, Γιώργο Θωμάκο.
Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος αμέσως μετά τον χαιρετισμό του (φωτο) μέτρησε αντίστροφα και ποδηλατώντας η Αρχηγός του ΖΑΟΝ Μάρβη Γιοβάνη  το δέντρο άναψε!!!
Η Μαρβη Γιοβάνη
Πλάι στη Μάρβη Γιοβάνη ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος.
Όλοι με τη Μάρβη! Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, η σύζυγός του Γεωργία, οι Γιώργος Σακαλής, Κωνσταντίνος Λιώσης, Άννα Κορογιαννάκη, Νίνα Βλάχου.
Μάρβη και Λίλα Παπαδημητρίου, Αγγελική Παπάζογλου, Άννα Κορογιαννάκη, Ζέτη Κασιμάτη, Πόλυ Αστερίου, Γιώργος Σκορδίλης, Βαγγέλης Παναγιωτουνάκος, Χρήστος Λαχανάς.
Στο επίκεντρο η Μάρβη και πως αλλιώς, εδώ με τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Παπαδόπουλο και τη σύζυγό του Μαριάννα Λουκιδέλη, τους Κατερίνα Λεούση, Έλενα Τριπερίνα, Γιώργο Σακαλή, Χρήστο Λαχανά.
Στιγμιότυπο άκρως εορταστικό με την Παυλίνα Βουλγαράκη να υποκλίνεται μελωδικά με τον δικό της τρόπο στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο. 
Οι Πρόεδροι του «Βικέλας» και του ΖΑΟΝ Νίνα Βλάχου και Άννα Κορογιαννάκη αντίστοιχα, με τη Μάρβη και τον προπονητή του βόλεϊ ΖΑΟΝ Κωνσταντίνο Λιώση.
Γιώργος Κουμουτσάκος, Μάρβη Γιοβάνη, Άννα Κορογιαννάκη, Λίλα Παπαδημητρίου.
Ο δήμαρχος Γ. Θωμάκος και Νίνα Βλάχου με τη μούσα της βραδιάς Παυλίνα Βουλγαράκη.
ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ
00038
00052
ELIS1404
17
ELIS1322
00112
21
00008
41
IMG_1216Και ποιος δεν ήθελε μια χειραψία με την υπέροχη Μαριαλένα.
IMG_1217
IMG_1136 1Ο Δήμαρχος δεν χάλασε χατίρι στους δημότες που ζήτησαν μια φωτογραφία μαζί του.
ELIS1127
ΚΗΦΙΣΙΑ
0U7A1529a
0U7A1560
0U7A1721a
0U7A1770
0U7A1639a
0U7A1905Χέρια ψηλά για τον «μικρό τυμπανιστή» και οι μικροί να χορεύουν στον ρυθμό της Παυλίνας.
0U7A1652
0U7A1951
0U7A1512
0U7A1630
0U7A1615a
0U7A1690a
0U7A1839aΗ γκαλερίστα Έλενα Σακαλή με τον σύντροφό της κύριο Σπύρο Αποστόλου.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds