Δήμος Κηφισιάς

Ιφιγένεια εν χρωστήρα

By  | 


Η μεγάλη κυρία του χρωστήρα και διακεκριμένη Κηφισιώτισσα, Ιφιγένεια Ευαγγελινού-Κορακιανίτη, μάγεψε το φιλότεχνο κοινό με τις «Σποραδικές πινελιές μιας ολόκληρης ζωής», τίτλος της αναδρομικής της έκθεσης που θα φιλοξενείται μέχρι και τις 4 Δεκεμβρίου στο Δημαρχείο Κηφισιάς.

Πλημμύρισε από παρουσίες θαυμαστών του έργου της η αίθουσα του Πολιτιστικού «Δήμαρχος Β. Γκατσόπουλος» ενώ η ίδια συγκινημένη δεχόταν τα ατέρμονα συγχαρητήρια.

Σε περίοπτη θέση και οι γλυπτές κατασκευές της καλλιτέχνιδας που εντυπωσίασαν το κοινό.

Στην περιδιάβαση των έργων της κορυφαίας ζωγράφου, ο θαυμασμός και η συγκίνηση θαρρείς και έδεσαν με το χρωματουργικό της καλειδοσκόπιο αλλά και με την αφιέρωση της ίδιας, η οποία με τις σποραδικές πινελιές της έκανε ένα «μνημόσυνο» στους Μικρασιάτες γονείς της και στην πικρή επέτειο μνήμης ενός αιώνα των αξέχαστων πατρίδων.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να συγχαρούν την Ιφιγένεια …εν χρωστήρα και πως αλλιώς αφού εκτός του Ν.Π.Δ.Δ. «Δ. Βικέλας» που διοργάνωσε την εκδήλωση, η έκθεση τέθηκε και υπό την αιγίδα του Δήμου Κηφισιάς. Θερμός θαυμαστής του έργου της Ιφιγένειας, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος την τίμησε με την παρουσία του ενώ εκείνη τον ξεναγούσε συγκινημένη στις σποραδικές πινελιές της.

Και γραπτά συγχαρητήρια από τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο.
Σε κλοιό θαυμασμού η κορυφαία κυρία του χρωστήρα Ιφιγένεια Ευαγγελινού-Κορακιανίτη ανάμεσα στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και στον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο.
Οι παλιές φιλίες ποτέ δεν «πεθαίνουν»! Μανώλης Κουρμαδιάς, Νίνα Βλάχου με τον Νίκο Πευκιανάκη πρώην Γενικό Γραμματέα του Δήμου Κηφισιάς και νυν σύμβουλο του Υπουργού Κωστή Χατζηδάκη.
Συγχαρητήρια στην καλλιτέχνιδα από τον Αντιδήμαρχο Μανώλη Κουρμαδιά και την Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. «Δ. Βικέλας» Νίνα-Ασπασία Βλάχου.
Σε κλοιό αγάπης η Ιφιγένεια από αγαπημένα της όμορφα πρόσωπα.

Λεζάντες

Μερική άποψη από τις «σποραδικές πινελιές».
Αδρός όπως πάντα ο Μανώλης Κουρμαδιάς, δίνει με τον δικό του τρόπο τα συγχαρητήρια στη ζωγράφο.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds