ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Κατά των Λατομείων το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

By  | 

Δυνατό ΟΧΙ στην λειτουργία λατομείων

Πολύς κόσμος παραβρέθηκε στη χθεσινή προγραμματισμένη ανοιχτή εκδήλωση που διοργάνωσε η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Διονύσου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, με στόχο την ενημέρωση για την επιχειρούμενη εγκατάσταση λατομικής δραστηριότητας στο Πεντελικό κατά την οποία όλοι όσοι τοποθετήθηκαν ήταν αντίθετοι και τόσο οι ίδιοι όσο και ο κομματικός φορέας που εκπροσωπούν δεσμεύθηκαν ότι θα πολεμήσουν μέχρι τέλους, και θα σταθούν στον αγώνα του δήμου Διονύσου κατά της εγκατάστασης λατομείων δίπλα στα σπίτια, πάνω από τους αρχαιολογικούς χώρους, μέσα στο καταφύγιο άγριας ζωής.

Την συζήτηση άνοιξε ο κ.Σπύρος Αρνής που εκτός από Αντιδήμαρχος Παιδείας, Νέων Τεχνολογιών και Καινοτομίας είναι και ο Συντονιστής της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Διονύσου. Αρχικά, ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης και ο Αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού Γ. Φωτάκης, προχώρησαν σε ενημέρωση τόσο για το ιστορικό της υπόθεσης όσο και για τις ενέργειες στις οποίες έχει μέχρι σήμερα προβεί ο Δήμος για την αποφυγή της λατομικής δραστηριότητας στην Πεντέλη, δίνοντας έμφαση στις παρανομίες-παρατυπίες που θα συντελεστούν αν λειτουργήσουν τα λατομεία. Ο μοναδικός δρόμος αξιοποίησης της Πεντέλης κατέληξαν και οι δύο είναι μόνο για αθλητικές, πολιτιστικές παρεμβάσεις, περιπατητικές διαδρομ΄ες και ως χώρος αναψυχής.


Ο πρώτος κεντρικός ομιλητής, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Αρβανιτίδης, υπενθύμισε τις ερωτήσεις του κόμματος στη Βουλή σχετικά με τα λατομεία, και διάβασε την απάντηση που έλαβε από την ίδια την Υπουργό Πολιτισμού κα. Λ.Μενδώνη, που ήταν απολύτως σαφής ότι δεν θα γίνει καμία άλλη παρέμβαση στο Πεντελικό ενώ υπενθύμισε σε όλους τις πρόσφατες πυρκαγιές και το αντίκτυπο στο περιβάλλον που τόσο έχει επιβαρύνει την περιοχή τονίζοντας ότι το μόνο που χρειάζεται είναι οι αναπλάσεις. Κλείνοντας, δεσμεύθηκε να καταθέσει το κόμμα του σχετική τροπολογία σε νομοσχέδιο που αναμένεται τον προσεχή Νοέμβριο.

Στη συνέχεια, ο δεύτερος κεντρικός ομιλητής, Γ. Αποστολόπουλος, Υπεύθυνος Τομέα Περιβάλλοντος, μίλησε για το ενδεχ΄όμενο η περιοχή να γίνει ένα πάρκο όπου θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης, εκπαίδευσης διαφόρων δράσεων.

Επόμενος ομιλητής, ο Μ. Χριστοδουλάκης, Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ο οποίος τόνισε πως κύριος στόχος της κυβέρνησης είναι η εξόρυξη βαρέων αδρανών υλικών που εξυπηρετεί συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα και με τον οποίο συμφώνησε και η Β. Αναστασίου, επίσης Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, τονίζοντας ότι θα σταθεί δίπλα στους κατοίκους σε κάθε αντίδραση, ενώ ο βουλευτής Π. Ασπραδάκης είπε πως ΄το ζητούμενο είναι το «αυτονόητο».

ΟΧΙ στα λατομεία, δήλωσε ο Λ. Καραούλης από το ΚΙΝΑΛ της Αν Αττικής, που επιπλέον υπογράμμισε πως για να φτάσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση να δώσει άδεια για έρευνες στη ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΗ συνεργάστηκαν 12 υπηρεσίες!

Στη βάναυση κακοποίηση που έχει υποστεί η Πεντέλη από τις φωτιές, τα λατομεία και τις οικιστικές πιέσεις αναφέρθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γ. Σμέρος, ενώ δεσμεύτηκε ηθικά απέναντι στο καθολικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας ο πολιτευτής Χρ. Ξενόκωστας.


Ο Σ. Ζώτος αναρωτήθηκε μήπως έρθει η σειρά της Ανατολικής Αττικής , και προέτρεψε τις δημοκρατικές δυνάμεις να αντιδράσουν στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης.

Ο Σπ. Βρεττός, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είπε πως υπάρχει ένα “Master plan για την Πεντέλη μόνο που δεν περιλαμβάνει ουτε τους πολίτες ούτε το περιβάλλον. Κατόπιν, η υπεύθυνη επικοινωνίας της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Διονύσου Γ. Σίσκου ζήτησε στήριξη σε όλα τα επίπεδα σε αρκετά έντονο ύφος και αρκετά φορτισμένη.

Τον λόγο πήρε επίσης ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου Κ. Κουριδάκης, ο οποίος ζήτησε απαντήσεις σχετικά με τα λατομεία αλλά και τους χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής.

Τέλος μίλησαν για λίγο ο καθηγητής Π. Γεωργιάδης και ο δικηγόρος Χρ. Καρέτσος όπου ο μεν πρώτος ζήτησε να γίνουν δυναμικές κινητοποιήσεις, ο δε άλλος αναφέρθηκε σε επιχειρηματικά συμφέροντα και ζήτησε να είναι όλοι, κάτοικοι και δήμος σε διαρκή επαγρύπνηση.

Στη χθεσινή εκδήλωση παρούσα ήταν σύσσωμη σχεδόν η δημοτική ομάδα της Διοίκησης, ο επικεφαλής του «Εύπολις» μαζί με το Δ. Αλεξανδρή, οι δυο δημοτικοί σύμβουλοι των «ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο» (Ν. Κλήμης και Λ. Φέρμελη), η Κ. Μαϊχόσογλου και ο Τ. Μπάσης από τη μείζονα μειοψηφία, ο Π. Πανάγος από τη Λαϊκή Συσπείρωση, ο ανεξάρτητος Ν. Καρυστινός, σχεδόν όλο το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Διονύσου, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών και του Εμπορικού Συλλόγου Διονύσου, Κλιμάκιο Εθελοντών Διονύσου και του Συλλόγου Αγίων Αγγέλων στην Άνοιξη, ο πρώην Δήμαρχος Αγ. Στεφάνου Π. Βορριάς, πρώην δημοτικοί σύμβουλοι και αρκετοί πολίτες.

Αγγ.Μεταξά

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds