Δήμος Κηφισιάς

ΓΙΟΡΤΗ ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ

By  | 
Η ψυχή δεν γερνά ποτέ… Το απέδειξαν, για μια ακόμη φορά μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Κηφισιάς που πλημμύρισαν την αίθουσα του Πολιτιστικού  «Δήμαρχος Βασίλης Γκατσόπουλος», με αγάπη για ζωή και αδιάκοπη όρεξη για δημιουργία.
Με ομιλίες, ποιήματα και τραγούδια γιόρτασαν μαζί με τους εργαζομένους στα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων, τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο, τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικού Σχεδιασμού Σταύρο Ζαπάντη και την Πρόεδρο του ΝΠΔΔ «Δ. Βικέλας» Νίνα Ασπασία- Βλάχου  την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022. Μία όμορφη και ζεστή γιορτή όπου τα συναισθήματα συγκίνησης και χαράς, το κέφι και οι δυνατές στιγμές άφηναν πίσω τους  τα δύσκολα χρόνια της απομόνωσης και των περιοριστικών μέτρων.
Η γιορτή ξεκίνησε με τον καθιερωμένο Αγιασμό και την ευλογία της Εκκλησίας από τον Πατέρα Αθανάσιο της Ευαγγελίστριας Νέας Ερυθραίας.
Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος ευχήθηκε στα μέλη των ΚΑΠΗ για τη συμβολική ημέρα της εορτής τους τονίζοντας «πως δεν περιμένουμε μια Παγκόσμια Ημέρα για να τιμήσουμε αυτή την αγαπημένη μας ομάδα, η αγάπη του Δήμου μας προσφέρεται  όλο το χρόνο». Ο Δήμος Κηφισιάς είναι μια αγκαλιά για όλα τα μέλη. Δίπλα τους το καλοκαίρι στα θαλάσσια μπάνια, δίπλα τους τώρα που άνοιξαν τα ΚΑΠΗ μέσω πλούσιων δράσεων και προγραμμάτων που στοχεύουν στη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας της ζωής τους. Προανήγγειλε μάλιστα πως σύντομα θα ξεκινήσουν πιο εξειδικευμένα μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών προκειμένου οι ηλικιωμένοι να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τις ψηφιακές δεξιότητες τους και να μπορούν να κάνουν ηλεκτρονικά τόσο τις πληρωμές τους όσο και τις συναλλαγές τους.

«Είστε ένα ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας μας με αναγνωρισμένη την προσφορά σας στη ζωή, στην οικογένεια, στους θεσμούς στα κοινά αλλά το πιο σημαντικό στις αξίες της ζωής. Είστε αγωνιστές που αθόρυβα και διακριτικά μεταγγίζετε στη ψυχή μας, τη σκέψη και τη σοφία σας» τόνισε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικού Σχεδιασμού Σταύρος Ζαπάντης.

Η κα Νίνα-Ασπασία Βλάχου, η οποία είχε διατελέσει και Αντιδήμαρχος στα ΚΑΠΗ, ευχήθηκε από καρδιάς καλή νέα χρονιά και πάντα μαζί στους «αιώνιους έφηβους». Υγεία και θετική σκέψη οι ευχές της Προϊσταμένης των ΚΑΠΗ κας Μαίρης Κανελλόπουλου. Εξαιρετική και εμπεριστατωμένη η ομιλία της Κοινωνικής Λειτουργού κας Κατερίνας Κάσδαγλη η οποία επεσήμανε το ενδιαφέρον του Δημάρχου για τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο έργο των ΚΑΠΗ ακόμα και την περίοδο της πανδημίας τονίζοντας πως μέσα σε 28 μήνες εξυπηρετήθηκαν 2.500 δημότες.

«Η δύση του καθένα από εμάς μπορεί να γίνει ανατολή», σημείωσε η συνταξιούχος εκπαιδευτικός και τ. Πρόεδρος της Χορωδίας Κηφισιάς κα Δέσποινα Βανταλή η οποία απήγγειλε  το ποίημα του Γεώργιου Δροσίνη «Τι λοιπόν». Η Καλλιόπη Παυλάκου, Ποιήτρια από το Β ΚΑΠΗ ανάγνωσε ποίημα της μεταφέροντας μας τις εικόνες της ζωής της μέχρι τη στιγμή που άκουσε από τα παιδιά του γιου της να την φωνάζουν γιαγιά ! Ευρηματική και η συνταξιούχος –μέλος του Α ΚΑΠΗ Έφη Καβαλλιέρου. Παρουσίασε σημαντικές προσωπικότητες που πάνω από τα 100 τους χρόνια επιμελήθηκαν τα βιβλία τους, ετοίμαζαν τις διαλέξεις και αγωνίζονταν για τις ιδέες τους.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Βάσω Χατζηεμμανουήλ εργοθεραπεύτρια των ΚΑΠΗ του Δήμου Κηφισιάς.

Τραγούδια του αξέχαστου  Μίκη Θεοδωράκη αλλά και Μικρασιάτικες μελωδίες ερμήνευσαν οι χορωδοί της Μικτής Χορωδίας των ΚΑΠΗ του Δήμου μας με τη συνοδεία στο πιάνο του καθηγητή τους- μουσικοσυνθέτη  Κώστα Στεφάνου.

Η εκδήλωση έκλεισε με αναμνηστικά δώρα και κέρασμα. Ευχαριστούμε τα διαγνωστικά κέντρα «Αιμοδιάγνωση» και «Σακαρέλλος» για τις προσφορές υγείας σε μέλη των 4ων ΚΑΠΗ του Δήμου μας.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds