Πρόσωπα

Μαίρη Ραζή

By  | 

Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία ενώ φοίτησε στο Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν, ενώ αποφοίτησε και από τη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη. Έκτοτε εργάσθηκε ανελλιπώς στο ελληνικό θέατρο σε πολλές παραστάσεις και με συνεργασίες οπως τους Σωτήρη Μουστάκα, Θύμιο Καρακατσάνη, Θανάση Βέγγο, Κώστα Χατζηχρήστο, Ρένα Βλαχοπούλου, Γιάννη Γκιωνάκη, Κώστα Καζάκο. Το 1990 ίδρυσε το θέατρο «ΠΡΟΒΑ» στην οδό Ερμού, ενώ το 2001 ίδρυσε την δική της Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Μαίρης Ραζή, την οποία και διευθύνει μέχρι σήμερα.

Μαίρη Ραζή βιογραφικό! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Το 1981 παντρεύτηκε τον επίσης ηθοποιό και σκηνοθέτη Σωτήρη Τσόγκα και μαζί απέκτησαν την μοναχοκόρη τους, Κοραλία Τσόγκα, ηθοποιό.

Στις 11 Οκτωβρίου 2018 βραβεύτηκε για τη συνολική της παρουσία από τη Σχολή Δημοσιογραφίας και Τηλεόρασης New Media Studies by Stamatis Malelis στην Αθήνα.

Μαίρη Ραζή βιογραφικό! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Μαίρη Ραζή βιογραφικό! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Φ¨έτος θα την δούμε πάλι στο σανίδι – όταν δεν διευθύνει την δραματική σχολή της στην παράσταση «Τα 4 πόδια του τραπεζιού»του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Η παράσταση που αγαπήθηκε από το κοινό ανεβαίνει για 2η χρονιά από 5 Νοεμβρίου, με αφορμή τον εορτασμό του έτους Ιάκωβου Καμπανέλλη. Η διαχρονική κοινωνική σάτιρα του  «πατέρα» του νεοελληνικού θεάτρου βρίσκεται στον αντίποδα της «Αυλής των θαυμάτων», καθώς από μια λαϊκή αθηναϊκή αυλή μεταφερόμαστε στην πραγματικότητα επτά κληρονόμων που διεκδικούν την οικογενειακή βιομηχανία. Μαίρη Ραζή και Σωτήρης Τσόγκας συμπρωταγωνιστούν με τους Κώστα Δαρλάση, Κοραλία Τσόγκα, Αντώνη Ζιώγα, Άννα Πορφύρη, Υάκινθο Μάινα και Μαρία-Ελένη Μακρή στον ανανεωμένο θίασο, σε σκηνοθεσία Παντελή Παπαδόπουλου και μουσική Διονύση Τσακνή.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds