ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ

Παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικών 2022: Αφιερωμένο στον ρόλο των δασκάλων το σημερινό Google Doodle

By  | 

Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO για να υπενθυμίσει τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο δάσκαλος μέσα στην κοινωνία: Είτε εργάζεται σε μία πλούσια πόλη της Δύσης, είτε σε μια αυτοσχέδια σχολική αίθουσα κάποιας εγκατάστασης προσφύγων.

Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Οκτωβρίου.

Ο δάσκαλος, ανεξάρτητα από τη βαθμίδα που διδάσκει, εκτελεί μία εργασία, που πολλοί θεωρούν λειτούργημα, με πολλές δυσκολίες και ιδιαιτερότητες.

Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών 2022, που συγκλήθηκε από την Education International, την UNESCO, τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας και τη UNICEF, στοχεύει να αναδείξει το έργο των εκπαιδευτικών και να καλέσει τις κυβερνήσεις να επενδύσουν στους δασκάλους, να εμπλέξουν τους δασκάλους, να εμπιστευτούν και να σεβαστούν τους δασκάλους.

«Ο ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του. Κι όταν πια του διευκολύνει το πέρασμα, αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί, ενθαρρύνοντας τον μαθητή του να φτιάξει δικές του γέφυρες.»(Νίκος Καζαντζάκης)

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds