ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η Καρδιά του Σοπέν «χτύπησε» στο Ηρώδειο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς – Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας και του ΙΣΑ η εκδήλωση

By  | 

Γ. Πατούλης: «Σε μια μεγαλειώδη βραδιά, μουσική και επιστήμη ένωσαν τις δυνάμεις στους να στείλουν το μήνυμα της αναγκαιότητας της πρόληψης»

Χιλιάδες πολίτες, ιατροί και εκπρόσωποι φορέων παρακολούθησαν χθες το βράδυ μια μοναδική συναυλία στο Ηρώδειο. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς πραγματοποιήθηκε εκδήλωση: «Η καρδιά του Σοπέν θα χτυπήσει στο Ηρώδειο».Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στον Καθηγητή Παύλο Κ. Τούτουζα.

Η εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας ήταν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, της Πρεσβείας της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα και του Ελληνο-Πολωνικού Επιμελητηρίου.

Τη συναυλία πλαισίωσε η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Όπερας της Βαρσοβίας, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μαζί με τη σπουδαία Ελληνίδα πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου, στενή συνεργάτιδα του Μίκη Θεοδωράκη επί σειρά ετών. Τον Σοπέν ενσάρκωσε ο δημοφιλής ηθοποιός Δημήτρης Λάλος. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός από τον Περιφερειάρχη, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κ. Χατζηδάκης, ο Αντιπεριφρειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής, Μεταφορών Β. Γιαννακόπουλος, ο Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γ. Χατζηθεοδοσίου, κ.α.

Με αφορμή την εκδήλωση ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, εξέφρασε την ικανοποίηση και τη συγκίνησή του για τη μοναδική αυτή βραδιά κατά την οποία η επιστήμη συνάντησε  τον πολιτισμό, για ένα ιερό σκοπό: Την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την αξία της πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Επιπλέον ο Γ. Πατούλης εξέφρασε την ευχή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς οι πολίτες της χώρας μας να αντιληφθούν πόσο αναγκαία και σημαντική είναι η φροντίδα της καρδιάς μας και γενικότερα της υγείας μας. Τέλος αναφέρθηκε σε σειρά δράσεων που υλοποιούνται από την Περιφέρεια, τον ΙΣΑ και το ΕΔΔΥΠΥΥ και σχετίζονται με τον προσυμπωματικό έλεγχο και την πρόληψη σε 20 θεματικά πεδία.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds