ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

«Η καρδιά μου μια πατρίδα» από την Λένα Αλκαίου στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

By  | 


Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής η έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλεια 2022», παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ.

👉

Η συναυλία «Η καρδιά μου μια Πατρίδα» και η μοναδική Λένα Αλκαίου μας ταξίδεψε στη Σμύρνη, το Αϊβαλί και τις υπόλοιπες αλλοτινές πατρίδες με αναφορές σε έναν από τους κορυφαίους Έλληνες ζωγράφους και πνευματικούς δημιουργούς του 20ού αιώνα, τον Φώτη Κόντογλου που αγιογράφησε τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στον προαύλιο χώρο του οποίου έγινε η εκδήλωση.

🔹

Η Αντιπεριφερειάρχης Λουκία Κεφαλογιάννη εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη Giorgos Patoulis καθώς και συνεχάρη το Δήμαρχο Νίκο Μπάμπαλο Νίκος Μπάμπαλος – Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Δημοσίων Σχέσεων Μαίρη Ιγγλέση Mairy Igglesi που έχει βάλει τη σφραγίδα της στη διοργάνωση καθώς και όλους όσοι εργάστηκαν για το άρτιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Παρέστη επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γιάννης Κεχρής.

🎯

Ως διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής συνεργαστήκαμε στενά με τους Δήμους αλλά τα άξια στελέχη της Εκκλησίας προκειμένου να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και στην προσπάθεια έκφρασης τιμής και σεβασμού στα θύματα της Γενοκτονίας του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας.

🙏

Με την ευχή να μην σβήσουμε τα κομμάτια του παρελθόντος μας αλλά να ανάψουμε τη δάδα που θα φωτίσει τα χνάρια μας στο μέλλον…

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds