Δήμος Κηφισιάς

Σμύρνη η Νύμφη του Αιγαίου

By  | 

Δάκρυα νοσταλγίας για τη Σμύρνη

Ήταν μια βραδιά που μας ταξίδεψε στη Νύμφη του Αιγαίου. Ήταν το ντοκιμαντέρ που επιμελήθηκε και παρουσίασε η φιλόλογος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς Λίλα Παπαδημητρίου. Ένα κινηματογραφικό ντοκουμέντο αφιερωμένο με γλαφυρότητα περισσή στο μεγάλο ιστορικό μνημείο της πικρής εθνικής μας μνήμης, στη Σμύρνη του 1922. Η αφήγηση της δημιουργού έφερε δάκρυα στα μάτια του κοινού για τις αξέχαστες πατρίδες, αλλά όπως πολλοί θέλουμε να ελπίζουμε ποτέ χαμένες.

Ο Δήμος Κηφισιάς, όπως είναι γνωστό περιλαμβάνει στο γεωγραφικό του πλαίσιο τη Νέα Ερυθραία η οποία και αποτελεί ένα μεγάλο συνοικισμό που μας ήρθε από τη Μικρά Ασία κομίζοντας ήθη, έθιμα και πολιτισμό.

Σε αυτό τον πολιτισμό υποκλινόμαστε πάντα, πόσο μάλλον φέτος που αυτή η θλιβερή επέτειος κλείνει έναν αιώνα μνήμης, νοσταλγίας και αγάπης από όλους τους Έλληνες προς τη Μικρασιατική καταστροφή.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης συντόνισε η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» Νίνα-Ασπασία Βλάχου.

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο Επίτιμος Αρχηγός ΑΓΕΣ – τέως Υπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Διοικητής ΑΣΔΕΝ Δημήτρης Χούπης, ο βουλευτής τέως Υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Παπαδόπουλος, Νικήτας Κόκκαλης, Γιώργος Σκορδίλης, η Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνική Μέριμνα» Κατερίνα Καραλή, η Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. «Πνευματικό Κέντρο Έρευνας και Μελέτης του Μικρασιατικού Πολιτισμού της Χερσονήσου της Ερυθραίας» Έφη Κούτση, η Πρόεδρος Ένωσης Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας Κατερίνα Μουστάκη, ο τ. Πρόεδρος Ένωσης Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας Κυριάκος Μαρτάκης, ο Νομικός Σύμβουλος Δήμου Κηφισιάς Παντελής Παπανικολόπουλος, Πρόεδροι Συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds