Δήμος Κηφισιάς

Φεστιβάλ Κηφισιάς 2022 | Προσεχείς εκδηλώσεις

By  | 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ, Ώρα: 20:30

Ένωση Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας
(Καρασταμάτη & Ι. Δρυμπέτη 2, Νέα Ερυθραία)

 ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

«Κάναμε τον καημό μας τραγούδι» με την Κατερίνα Τσιρίδου.

Λίγες οι λέξεις του τίτλου της βραδιάς, που αποτυπώνουν ωστόσο τον καημό και το δάκρυ των ξεριζωμένων Ελλήνων από τις αξέχαστες πατρίδες, εκείνο το τρομερό 1922.

Μια μεγάλη φωνή, αυτή της Κατερίνας Τσιρίδου, ερμηνεύει με τρόπο μοναδικό στίχους διαμάντια του ρεμπέτικου και σμυρναίικου τραγουδιού ξαναφέρνοντας στο νου και στην καρδιά μνήμες που συνοδεύτηκαν από πόνο και δάκρυα. Αυτά άλλωστε τα βιώματα ξεριζομού αποτέλεσαν τη δύναμη των Μικρασιατών για νέα ζωή και έζησαν και διακρίθηκαν σε όλα τα μετερίζια μα πάνω απ’ όλα στον πολιτισμό μας!

Την Κατερίνα Τσιρίδου συνοδεύει εξαμελές σχήμα δεξιοτεχνών μουσικών. Μια παρέα ξεχωριστή που μας ξαναζωντανεύει μέσα από νότες ενός αιώνα ακούσματα και μνήμες.

«1922 – 2022»

Η βραδιά πραγματοποιείται από την Ένωση Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας και τελεί υπό την αιγίδα του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας».

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ, Ώρα: 20:30

Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης, Κηφισιά)

 ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

«Μελωδίες Θερινής Νυκτός» με τη σοπράνο ΚΡΙΣΤΥ ΚΑΘΑΡΙΟΥ

Η σοπράνο Κρίστυ Καθαρίου με την κρυστάλλινη φωνή και τους χαρισματικούς συνεργάτες της θα μας ταξιδέψει ανά τον κόσμο, θυμίζοντας μας ξένες και ελληνικές αγαπημένες μελωδίες που μιλούν για τον έρωτα, τη θάλασσα, το καλοκαίρι και με τις οποίες όλοι μας τραγουδήσαμε, χορέψαμε, ερωτευτήκαμε και απολαύσαμε το ηλιοβασίλεμα ακούγοντας τα ωραιότερα τραγούδια.

Ταυτόχρονα ο προτζέκτορας θα μας ταξιδεύει σε μαγικά νησιά και χρώματα. Η φωνή του αφηγητή θα μπλέκεται ανάμεσα στη μουσική και το χορό.

Συνοδεύουν οι καταξιωμένοι σολίστες μουσικοί:
Ενορχηστρώσεις – Πιάνο: Γιώργος Τσοκάνης
Βιολί: Γιώργος Κωνσταντινίδης
Βιολοντσέλο: Γιάννης Ιωαννίδης
Κλαρινέτο – Σαξόφωνο: Πάρης Μαμάς
Ηλεκτρικό Μπάσο: Σταύρος Καβαλιεράτος
Ντράμς- Κρουστά: Γρηγόρης Συντρίδης

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ, Ώρα: 20:30

Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης, Κηφισιά)

 ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ένα αφηγηματικό οδοιπορικό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και το πάντρεμα της κλασσικής  μουσικής με συνθέσεις των Μανώλη Kαλομοίρη – Γιάννη Κωνσταντινίδη με τα τραγούδια της Σμύρνης και του Πόντου.

Συμμετέχουν:

Η Σαμπρίνα την οποία πλαισιώνουν οι Κώστας Σερέτης – Βαλεντίνα – Τζο Ουίλλιαμς  και η σοπράνο της Λυρικής Σκηνής Αλεξάνδρα Ματθαιουδάκη, με εξαμελή  ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Αλέκου Γλυκιώτη.

Στο πιάνο: Σοφία Ροσμαράκη

Κείμενο – Απόδοση: Αντιγόνη Κανάκη

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds