Άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Φιλιού και όλοι οι λόγοι για να φιλιέσαι συνέχεια

By  | 

Το φιλί δεν σου χαρίζει μόνο απόλαυση, αλλά έχει και πολλά οφέλη για την υγεία σου.

Φιλί: μία λέξη, άπειρα συναισθήματα. Με μία σου μόνο κίνηση, μπορείς να εκφράσεις συναισθήματα που τα λόγια δεν μπορούν. Από το γαλλικό φιλί, που αντιπροσωπεύει τον έρωτα, το πάθος και την αγάπη, μέχρι και ένα χειροφίλημα, που αποτελεί ένδειξη ευγένειας και σεβασμού, το φιλί είναι ένας από τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές της καθημερινότητάς μας και ένα από τα καλύτερα «οχήματα» όσων νιώθουμε.

Τα 20 φιλιά που πρέπει να δώσεις και να σου δώσουν κάποια στιγμή στη ζωή σου

Θα ήταν άδικο λοιπόν, μία τόσο σημαντική για τη ζωή και την έκφρασή μας πρακτική να μην είχε τη δική της Παγκόσμια Ημέρα.

Η 6η Ιουλίου είναι πλέον καθιερωμένη ως Παγκόσμια Ημέρα Φιλιού και με αφορμή αυτή, σου παρουσιάζουμε 6 βασικούς λόγους -πέρα από την ευχαρίστηση- που πρέπει να δίνεις απλόχερα και χωρίς ενδοιασμούς τα φιλιά σου με κάθε ευκαιρία.

Σε κάνει να αισθάνεσαι πιο ευτυχισμένος

Κατά τη διάρκεια του φιλιού ο εγκέφαλος απελευθερώνει ενδορφίνες, δηλαδή τις ορμόνες που αποτελούν φυσικά αναλγητικά και αγχολυτικά. Ένα φιλί, λοιπόν, αρκεί για να μειώσεις τα άσχημα συναισθήματα και να νιώσεις ευτυχισμένος.

Σε βοηθάει να κάψεις θερμίδες

Κι όμως, το φιλί σε βοηθά να το κάνεις κι αυτό. Ένα λεπτό φιλιού εκτός από την ευχαρίστηση που σου δίνει μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις από 26 έως 39 θερμίδες,

Σε γυμνάζει

Είναι ένας εύκολος τρόπος να ασκήσεις τους μύες του προσώπου σου και ειδικότερα το λαιμό και το σαγόνι, που αποτελούν και δύσκολα σημεία για να γυμνάσεις. Ένα τέλειο ελιξήριο νεότητας, αφού πρόκειται για ένα μίνι φυσικό λίφτινγκ.

Οι υπόλοιποι λόγοι στο Miss Bloom.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds