Διάφορα

Μικρές νίκες για τους χειριστές σκύλων οδηγών

By  | 
Μικρές νίκες για τους σκύλους οδηγούς μας,
μεγάλο το στοίχημα της αποδοχής
Ενώ εμείς συνεχίζουμε τα μαθήματα κινητικότητας και το κουτάβι μας ετοιμάζεται να εκπαιδευτεί ως σκύλος οδηγός, μια δικαστική απόφαση ήρθε να φέρει αισιοδοξία και χαρά για το έργο των σχολών σκύλων οδηγών στην Ελλάδα.
Μαθαίνω να κυκλοφορώ με το
λευκό μπαστούνι μου
Ο Χ. πλέον δένει μόνος τα παπούτσια του και μαθαίνει να μαγειρεύει, ο Λ., 4 ετών, έμαθε να χρησιμοποιεί το λευκό μπαστούνι, ο Γ. εξασκείται στη διαδρομή από το σπίτι στο σχολείο με το μπαστούνι και η Γ. απολαμβάνει με αυτό τις βόλτες της στο Παραλίμνιο πάρκο στην Άρτα. Αυτά είναι μερικά από τα επιτεύγματα των ωφελούμενων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα κινητικότητας και προσανατολισμού για τυφλούς στην Ήπειρο, με 8 συμμετέχοντες από Άρτα, Ιωάννινα και Λευκάδα. Μέχρι στιγμής, έχουν πραγματοποιηθεί 3 διήμερες/τριήμερες επισκέψεις (Άρτα και Ιωάννινα) για τη διενέργεια των μαθημάτων και αναμένονται άλλες τόσες. Στόχος μας είναι οι συμμετέχοντες να νιώθουν αυτοπεποίθηση και ασφάλεια όταν χρησιμοποιούν το λευκό μπαστούνι και να εκπαιδευτούν σε δεξιότητες ανεξάρτητης διαβίωσης. Είμαστε περήφανοι για εσάς! 
Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη της εκπαιδεύτριας κινητικότητας και προσανατολισμού με λευκό μπαστούνι Λίνας Καλλέ στο blog μας. 
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με ευγενικές χορηγίες από τους:
✅ Αιγέας ΑΜΚΕ
✅ Τράπεζα Ηπείρου
✅ Νέα Οπτική
✅ Ophthalmica
✅ ΚΤΕΛ Άρτας
✅ Καραπέτσης Λογιστικό Γραφείο Η Ράβα και η Εύη πήγαν στο… νηπιαγωγείο Μια όμορφη ενημερωτική συνάντηση με θέμα τους σκύλους οδηγούς και τη ζωή ενός τυφλού ανθρώπου είχε η χειρίστριά μας Εύη Σταμάτη, αθλήτρια goalball και η Ράβα, ο σκύλος οδηγός της, με παιδιά από το νήπιο και το προνήπιο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Όπως ανέφερε η Εύη, όλα τα παιδιά ήταν ενημερωμένα για τους σκύλους οδηγούς και ήξεραν πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε στα ζώα. Η συνάντηση έγινε στον όμορφο κήπο τους. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την διευθύντρια κα Ιωάννα Τζιτζιλή για τη φιλοξενία.   Στηρίξτε τη Λάρα

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds