Ιατρικά Θέματα

Γ. Πατούλης: «Προστατεύουμε τα παιδιά και τις ευπαθείς ομάδες δίνοντας έμφαση στην πρόληψη η οποία αποτελεί ισχυρό όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας»

By  | 

Παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, διενήργησαν σήμερα προληπτικά, δειγματοληπτικούς ελέγχους για  λοίμωξη από τον ιό SARSCOVID -2 στο Ίδρυμα Προστασίας και Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων με Νοητική Υστέρηση «ΘΕΟΤΟΚΟΣ» στο Καματερό

20200907 καματερο 2

 Στο πλαίσιο των δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργούν καθημερινά σε προληπτική βάση, σε προνοιακές Δομές της Αττικής τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, επισκέφθηκαν σήμερα το Ίδρυμα Προστασίας και Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων με Νοητική Υστέρηση «ΘΕΟΤΟΚΟΣ» στο Καματερό.

Παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη τα εξειδικευμένα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών πραγματοποίησαν δειγματοληπτικά τεστ για τον κορωνοϊό στο σύνολο των εργαζομένων. Τον Περιφερειάρχη υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ερωτόκριτος Νεόφυτος, ο Διευθυντής Ιωάννης Παπακωνσταντίνου και ο Παναγής Καρέλλας μέλος του Δ.Σ. Τον δειγματοληπτικό έλεγχο συντόνιζε ο επικεφαλής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δρ. Π. Ευσταθίου.

Οι Κινητές Ομάδες Επίσκεψης στο Σπίτι (ΚΟΕΣ) της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, οι οποίες πραγματοποιούν τους επιδημιολογικούς εργαστηριακούς ελέγχους αποτελούνται από ιατρούς εξειδικευμένους και νοσηλευτές ΠΕ. Οι λήψεις ρινοφαρυγγικών δειγμάτων γίνονται με την τεχνική PCR.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε τα εξής:

20200907 καματερο 4

«Προστατεύουμε τα παιδιά και τις ευπαθείς ομάδες δίνοντας έμφαση στην πρόληψη η οποία αποτελεί ισχυρό όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Σήμερα τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών βρίσκονται στο Ίδρυμα «Θεοτόκος», ένα πρότυπο ίδρυμα για τη φροντίδα, την προστασία και αποκατάσταση παιδιών και νέων με νοητική υστέρηση. Στο πλαίσιο της επιδημιολογικής προσέγγισης θέτουμε ως προτεραιότητα την εξασφάλιση, εκπαιδευτές και φροντιστές να είναι καλά στην υγεία τους.  Με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος, κ. Ερωτόκριτο Νεόφυτο, αλλά και όλα τα στελέχη του έχουμε πολύ καλή συνεργασία. Στόχος μας είναι το επόμενο διάστημα να αναπτύξουμε επιπλέον δράσεις και άλλες μορφές συνεργασίας. Στην παρούσα φάση, έξι Κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ επισκέπτονται προληπτικά προνοιακές δομές της Αττικής προκειμένου να πραγματοποιήσουν σε εκπαιδευτές και φροντιστές δειγματοληπτικούς ελέγχους.  Στα γηροκομεία έχουμε ήδη κάνει ελέγχους σε πάνω από 50 δομές και θα συνεχίσουμε σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ όπου μας ζητηθεί.

Επίσκεψη του κ. Πατούλη στο Επιχειρησιακό-Συντονιστικό Κέντρο της Περιφέρειας Αττικής

Νωρίτερα ο Περιφερειάρχης Αττικής επισκέφθηκε το Επιχειρησιακό Κέντρο της Περιφέρειας Αττικής στο CosmoCenter, όπου λειτουργεί το τηλεφωνικό κέντρο ενημέρωσης και υποστήριξης της Περιφέρειας για τον κορωνοιό (1112) αλλά και η συντονιστική βάση των κλιμακίων της Περιφέρειας και του ΙΣΑ οι οποίοι διενεργούν τους δειγματοληπτικούς ελέγχους για  λοίμωξη από τον ιό SARSCOVID -2.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο Επικεφαλής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δρ. Π. Ευσταθίου.

Ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε για το αυξημένο ενδιαφέρον των πολιτών που απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο για πληροφόρηση σχετικά με τον ιό (οι κλήσεις έχουν ξεπεράσει τις 95.000), ενώ όπως του επισημάνθηκε οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που έχουν γίνει από τα κλιμάκια σε πολίτες, εργαζόμενους και φιλοξενούμενους σε Δομές της Αττικής, έχουν ξεπεράσει, μέχρι σήμερα, τους 4.000.

Κατά την επίσκεψη του είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με Ιατρούς, Νοσηλευτές αλλά και εθελοντές που στελεχώνουν το επιχειρησιακό κέντρο και να τους εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες για την «ανιδιοτελή προσφορά» τους καθώς και για το υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης που επιδεικνύουν.

«Επιτελείτε ιερό έργο και συμβάλλετε ουσιαστικά στην εθνική προσπάθεια που γίνεται για την αντιμετώπισή και καλύτερη διαχείριση της πανδημίας» τόνισε και πρόσθεσε πως ξεκίνησε η β΄ φάση αυτής της πρωτοβουλίας που έλαβε η περιφέρεια, κατά την οποία δίνεται έμφαση στην ενίσχυση της προληπτικής προστασίας σε εργαζόμενους και άτομα που φιλοξενούνται σε Δομές αλλά και στο εκπαιδευτικό προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών.

«Είστε μία ομάδα με μεγάλη εμπειρία πια και η συνεισφορά σας είναι πολύτιμη. Θα συνεχίσουμε όλοι μαζί θωρακίζοντας αποτελεσματικά την Αττική μας και ενισχύοντας το δίχτυ προστασίας στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, δίνοντας έμφαση στα άτομα τρίτης ηλικίας αλλά και στα παιδιά μας. Η Περιφέρεια Αττικής θα είναι δίπλα τους με στοχευμένα μέτρα, συμμετέχοντας ουσιαστικά στην εθνική προσπάθεια. Σας ευχαριστώ και πάλι για τις υπηρεσίες που προσφέρετε», επισήμανε καταλήγοντας ο κ. Πατούλης. 

20200907 καματερο 1

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds