ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ

Ο πολίτης αξίζει και δικαιούται την αναβάθμιση του περιβάλλοντος στο οποίο ζει.

By  | 

Ο πολίτης αξίζει και δικαιούται την αναβάθμιση του περιβάλλοντος στο οποίο ζει.

Ταξιδεύοντας συχνά, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, έρχομαι αντιμέτωπος με εικόνες άξιες θαυμασμού και επαίνου αλλά ταυτόχρονα έντονου προβληματισμού, αγανάκτησης και οργής, προβαίνοντας σε σύγκριση με τις αντίστοιχες που επικρατούν σε πολλές γειτονιές του Δήμου μας.

Αν και κάποιοι θα θεωρήσουν ότι το εν λόγω μέτρο σύγκρισης είναι άτοπο, ανούσιο ή άσκοπο, εντούτοις ως πολίτες, που επιβαρυνόμαστε με σημαντικά δημοτικά τέλη και φόρους, έχουμε αναφαίρετο δικαίωμα να ζούμε σε ένα περιβάλλον που εδράζεται στο σεβασμό και στην εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης.

Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους και δε χωράει αμφιβολία ότι μέσα από αυτές αναδεικνύεται ένα από τα σημαντικότερα αλλά ταυτόχρονα συνεχιζόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας. Σε αυτά τα προβλήματα, τριτοκοσμικού χωρίς δόση υπερβολής χαρακτήρα, θα πρέπει επιτέλους να δοθούν μόνιμες και αποτελεσματικές λύσεις και να μην θάβονται συνεχώς κάτω από αβάσιμες δικαιολογίες και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.

Ωστόσο για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται ισχυρή βούληση, αποφασιστικότητα και ειλικρινές ενδιαφέρον της Δημοτικής αρχής με γνώμονα την προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών και την προσήλωση στις ανθρώπινες αξίες.  

Άγγελος Γρηγορούδης

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds