ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΑΘΗΓΗΡΗ ΔΡ ΙΩΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ «ΕΜΠΝΕΥΣΙΣ»

By  | 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ – ΠΣ ΕΜΠΝΕΥΣΙΣΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Τα σεμινάρια Ιστορίας που διενεργεί ο Δήμος Διονύσου, εδώ και 8 συναπτά έτη, αποτελούν πολύτιμο θησαυρό και πνευματική παρακαταθήκη για όσες και όσους συμπολίτες μας τα παρακολουθούν ανελλιπώς. Τα τελευταία 4 χρόνια πραγματοποιούνται με την συνεπικουρία και την συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγ. Στεφάνου «ΕΜΠΝΕΥΣΙΣ».

Ο διακεκριμένος Καθηγητής Ιστορίας Δρ. Ιωάννης Αντωνόπουλος προσφέρει αφιλοκερδώς τις γνώσεις του, σε ένα πιστό κοινό, που πάντα είναι παρόν στα μαθήματά του. Ο κος Αντωνόπουλος σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στα Πανεπιστήμια της Caen και Paris I-Sorbonne στην Γαλλία. Έχει ειδικευτεί στην Ευρωπαϊκή Ιστορία και Πολιτισμό, στην Ιστορία των Διεθνών Σχέσεων και στην Ιστορία της Εκπαίδευσης. Έχει εργαστεί ως Ειδικός Επιστήμονας–Ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και έχει διδάξει τόσο στη δευτεροβάθμια όσο και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Διδάσκει στο Πάντειον Πανεπιστήμιο, σε Στρατιωτική Σχολή και στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Είναι συγγραφέας μελετών και επιστημονικών άρθρων στους τομείς των ενδιαφερόντων του.

Τα σεμινάρια αυτά διακρίνονται για την διαχρονικότητά τους και αυτή ακριβώς είναι η απόδειξη της ποιότητάς τους. Ξεκίνησαν και φέτος, για το 2022, στο ανακαινισμένο πλέον, Πολιτιστικό Πνευματικό Κέντρο Αγ. Στεφάνου και χθες 29/03/2022 πραγματοποιήθηκε το 2ο κατά σειρά σεμινάριο με επίκαιρο θέμα και σημαντικές πληροφορίες για τα γεγονότα που ζούμε σήμερα. Τα σεμινάρια διαρκούν 2 ώρες και περιλαμβάνουν, πέραν της διαλέξεως, ερωτήσεις από το κοινό. Το 1ο μάθημα του 2022 διήρκησε κατ’ εξαίρεση 3,5 ώρες, αφορούσε στην Ευρωπαϊκή Ιστορία του 20ού αιώνος, εστιάσαμε κυρίως στην Ρωσική και Ουκρανική Ιστορία των εδαφικών περιοχών αυτών σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη και την Ασία, και ήταν κατά γενική ομολογία συγκλονιστικό, αυτό καθεαυτό, αλλά και διότι διενεργήθηκε στις 22/02/2022 μόλις 2 ημέρες πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Θα θέλαμε όλοι οι μαθητές να εκφράσουμε την ευγνομωσύνη μας στον αγαπητό μας Καθηγητή κο Αντωνόπουλο, ο οποίος ακούραστα τόσα χρόνια διευρύνει το πνεύμα μας και φωτίζει ιστορικές αλήθειες που δεν ακούγονται! Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε και εσείς! Όπως χαρακτηριστικά είπε χθες ο Καθηγητής μας «Η Ιστορία δεν έχει καλό και κακό, η Ιστορία είναι αυτό που έγινε».

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds