Άρθρα

«Άγγελοι επί Γης»… μια Ομάδα Εμψύχωσης και Στήριξης Καρκινοπαθών αλλά και μια Ομάδα Πολέμου και Ανθρωπιάς!

By  | 

Είμαι η Μαρία Σφακιανάκη, καρκινοπαθής. Από το 2017 όταν νόσησα με καρκίνο πήρα πολλή στήριξη από άλλες γυναίκες με καρκίνο κι έτσι γεννήθηκε η επιθυμία να κάνω την ομάδα των Αγγέλων ώστε να δώσω κι εγώ με την σειρά μου, την δύναμη που είχα πάρει, σε άλλους ανθρώπους.

της Μαρίας Σφακιανάκη – Καρκινοπαθής – Ιδρύτρια της Ομάδας Άγγελοι επί Γης

Η ομάδα των Αγγέλων αποτελείται από περίπου 6.500  μέλη όπου μέσα σ’ αυτά υπάρχουν Καρκινοπαθείς, Οικογενειακοί “Φροντιστές”, άνθρωποι με Αυτοάνοσα Νοσήματα ή και Κατάθλιψη που παίρνουν δύναμη για τις καθημερινές μάχες που μας δίνει η ζωή, αλλά και υγιείς άνθρωποι που απλά ενημερώνονται για τα θέματα του καρκίνου.

Μέσα σ’ αυτήν την ομάδα υπάρχει ένας αόρατος πόλεμος ενάντια σ’ αυτό που ονομάζεται ΚΑΡΚΙΝΟΣ.

Ένας πόλεμος με πολλούς μαχητές. Μαχητές που δίνουν σκληρές μάχες και που άλλοτε κερδίζουν και άλλοτε χάνουν. Άλλοτε χαιρόμαστε με την επιτυχία των ασθενών μας και άλλοτε κλαίμε για τις απώλειες. Μάθαμε όμως να μην εγκαταλείπουμε ποτέ και  καμία μάχη, όσο δύσκολη κι αν είναι.

Το μαγικό σ’ αυτήν την ομάδα είναι ο σκοπός. Όλοι έχουμε κοινό σκοπό… την ΖΩΗ.

«Αυτή την ζωή που άλλοι θεωρούν δεδομένη, αυτή την ζωή που άλλοι δεν την σέβονται, εμείς παλεύουμε καθημερινά με νύχια και με δόντια να την κρατήσουμε και να την κάνουμε όσο πιο ουσιαστική μπορεί να γίνει»

Συζητάμε τα προβλήματά μας σαν οικογένεια και προσπαθούμε όλοι μαζί να βρούμε λύσεις και τρόπους που θα βοηθήσουν τον συνάνθρωπό μας για μια καλύτερη και ποιοτικότερη ζωή.

Σ’ αυτήν όμως την ομάδα υπάρχει ακόμα κάτι που εμένα προσωπικά με συγκλονίζει κάθε φορά και αυτό είναι… η δοτικότητα.

Συχνά γίνονται διάφορα καλέσματα από μένα για να κάνουμε όμορφες πράξεις, πράξεις που γεμίζουν την καρδιά μας με ευτυχία και ευλογία.

Μέσα από τις όποιες δυσκολίες μας μάθαμε να μοιραζόμαστε ό,τι έχουμε και ό,τι δεν χρειαζόμαστε ώστε να κάνουμε όμορφες και πρακτικές δράσεις για ασθενείς που τις μέρες των γιορτών (Χριστούγεννα – Πάσχα) αναγκάζονται να είναι στα νοσοκομεία.

Πραγματικά η συμμετοχή σε τέτοια καλέσματα είναι συγκλονιστική. Μαζεύουμε τόσα πολλά πράγματα που πλέον πάμε και σε ‘γεροντάκια’ που βρίσκονται μέσα σε δομές Φροντίδας Ηλικιωμένων (γηροκομεία) και εκεί δίνουμε την ενέργειά μας και τις ευχές μας σε όλους αυτούς τους ανθρώπους.

Μια, από τις σημαντικότερες δραστηριότητες των Αγγέλων είναι ότι έχουμε καταφέρει να κάνουμε μια αλυσίδα ανταλλαγής και να δημιουργήσουμε ένα απόθεμα από διάφορα πράγματα, απαραίτητα σε ασθενείς που είναι μέλη μας και οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αγοράσουν.

Για παράδειγμα… περούκες (γι’ αυτούς που χάνουν τα μαλλιά τους από τις χημειοθεραπείες),  μπανάνες, σακουλάκια πάρα φύση έδρας, άλλα ιατρικά αναλώσιμα και φάρμακα (μόνον με την έγκριση του γιατρού που μας βοηθάει) είναι αυτά που μπορούν να δοθούν, αφού κι εμάς μας δοθήκαν από ασθενείς που πλέον είναι σε ύφεση.

Γίνονται δωρεές (όπως έγινε πρόσφατα από ένα μέλος μας που ζει στην Αμερική, εις μνήμην του μπαμπά της) και αγοράστηκαν 5 αναπηρικά αμαξίδια και στρώμα κατάκλισης. Μια κίνηση ανθρωπιάς και συγκίνησης. Δανείζοντας ένα αμαξίδιο σε κάποιον που το έχει ανάγκη, τον βοηθάς να κρατήσει τα χρήματα αυτά (γιατί τα αμαξίδια είναι ακριβά)  για άλλες του ανάγκες, οπόταν τον βγάζεις έστω για λίγο από μια δύσκολη οικονομική φάση.

Άλλος ένας στόχος που βάλαμε μέσα στο 2019 ήταν να βρούμε εργοστάσιο επεξεργασίας μαλλιών ώστε να καταφέρουμε να συλλέγουμε κοτσίδες για να φτιάχνουμε τις δικές μας περούκες. Μετά από πολύ αγώνα και ψάξιμο, μια εθελόντριά μας και μέλος της ομάδας μας κατάφερε να το κάνει πραγματικότητα.

Έτσι έχουμε ξεκινήσει και μέχρι στιγμής έχουμε μαζέψει περίπου 100 κοτσίδες που αυτό ισοδυναμεί σε 16 νέες φυσικές περούκες. Όπως καταλαβαίνετε η χαρά μας δεν περιγράφεται με λόγια!

Δείτε το Βίντεο…

Όποιος θελήσει να μπει στην ομάδας μας, είτε είναι ασθενής είτε φροντιστής, αλλά ακόμα και ένας υγιής, θα καταλάβει ότι εμείς έχουμε τον δικό μας κώδικα επικοινωνίας και ότι μας διακρίνει η αγάπη, ο σεβασμός, η στήριξη (δοτικότητα) και η ανθρωπιά γιατί πραγματικά αγγίξαμε τον θάνατο και ξέρουμε πλέον να εκτιμάμε την πραγματική και ουσιαστική ζωή.

Ζητάμε λοιπόν από τους υγιείς, τον σεβασμό και όχι την άρνησή τους, όχι τον φόβο τους, όχι την αποστροφή τους, όχι την εγκατάλειψή τους. Είμαστε άνθρωποι που, για κάποιο λόγο, ο Θεός μας επέλεξε να μας δώσει ένα σταυρό, να τον σηκώσουμε για λίγο… μια δοκιμασία που προσωπικά εγώ την είδα τελικά σαν ευλογία .

Ο καρκίνος δεν κολλιέται, δεν μεταδίδεται. 

Τον καρκίνο τον γεννά ο οργανισμός μας. Μην μας φοβάστε. 

Τέλος παρακαλούμε όλους τους υγιείς ανθρώπους να βάλουν την πρόληψη στην ζωή τους, γιατί μόνον η πρόληψη σώζει ζωές!

Πληροφορία:

Για όποιον θέλει να επικοινωνήσει μαζί μας μπορεί να μπει στην αναζήτηση του Facebook και να πληκτρολογήσει: Άγγελοι επί Γης ή να επικοινωνήσει στο προσωπικό μου τηλέφωνο 6970977661 και στο email: mariasfakianaki@windowslive.cοm

πηγή:https://nevronas.gr/aggeloi-epi-gis-mia-omada-empsychosis-kai-stirixis-karkinopathon-alla-kai-mia-omada-polemoy-kai-anthropias/?fbclid=IwAR3rIoYn53kr4_jCTHgKhaZ7SB2AMzSLNT4mdTSzn9Kg6j-O1f8-axiey-k

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds