ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Σε διαρκή μάχη οι δυνάμεις του Δήμου Αμαρουσίου για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Ελπίς»

By  | 

Σε πλήρη ανάπτυξη και διαρκή μάχη​ βρίσκονται από τα ξημερώματα οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, Καθαριότητας και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου για την αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών που προκαλεί στην πόλη η κακοκαιρία «Ελπίς».

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου σε σχετική του δήλωση αναφέρει:

«Οι δυνάμεις του Δήμου μας βρίσκονται στους δρόμους και σε επιφυλακή για την αποκατάσταση δυσλειτουργιών αλλά και για τη συνδρομή βοήθειας στους συμπολίτες μας που απευθύνονται στη Γραμμή Δημότη 15321.

Οι διαρκείς και πυκνές χιονοπτώσεις δημιουργούν προβλήματα που κυρίως εντοπίζονται στους δρόμους υπερτοπικής χρήσης (βλ. Κηφισίας, Πεντέλης). Κυρίο μέλημά μας είναι να κρατήσουμε τους κύριους άξονες του Δημοτικού οδικού δικτύου μας ανοικτούς. Συνιστούμε σε όλους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Όσοι επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν το ΙΧ τους να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες. Τέλος εξυπηρετήσαμε εκτάκτως, με διαδοχικά δρομολόγια λεωφορείων της Δημοτικής Συγκοινωνίας μας, τη μεταφορά πολλών συμπολιτών μας, από τον Σταθμό Ειρήνης προς τον σταθμό Αμαρουσίου του ΗΣΑΠ, λόγω αδυναμίας των συρμών του ηλεκτρικού να εκτελέσουν τη διαδρομή».

Ο Δήμος Αμαρουσίου επίσης, ενημερώνει ότι για την προστασία των συμπολιτών μας που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες από τις χαμηλές θερμοκρασίες και τον χιονιά που επικρατούν τις ημέρες αυτές, διαθέτει τις κλιματιζόμενες αίθουσες στο ισόγειο του Δημαρχείου (Βασ. Σοφίας 9 & Δημητρίου Μόσχα) για τη φιλοξενία τους.

Σε ότι αφορά το οδικό δίκτυο, η Περιφέρεια Αττικής είναι υπεύθυνη και μεριμνά για τους κεντρικούς άξονες ενώ ο Δήμος για τους υπόλοιπους δρόμους.

Για πιθανά προβλήματα που μπορεί να παρατηρηθούν στο δίκτυο ηλεκτροδότησης οι πολίτες να επικοινωνούν με τον ΔΕΔΔΗΕστο τηλ 8004004000.

Βίντεο: https://youtu.be/gp0zdbLnvCY

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds