Άρθρα

Οι Ταλιμπάν κόβουν τα κεφάλια σε γυναικείες κούκλες μανεκέν

By  | 

Επειδή είναι «παγανιστικά είδωλα»

Υπάλληλοι του υπουργείου των Ταλιμπάν για τη Διάδοση της Αρετής και την Πρόληψη του Κακού αποκεφαλίζουν κούκλες στην επαρχία Χεράτ.

Βίντεο με υπαλλήλους του υπουργείου για τη Διάδοση της Αρετής και την Πρόληψη του Κακού να «αποκεφαλίζουν» κούκλες στην επαρχία Χεράτ, στα δυτικά της χώρας, έχει γίνει viral στα κοινωνικά δίκτυα καθώς αποτυπώνει πλήρως την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Αφγανιστάν με την επικράτηση των Ταλιμπάν.

Το υπουργείο επανιδρύθηκε μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν και έχει την ευθύνη της εφαρμογής του ισλαμικού νόμου, όπως τον ερμηνεύουν οι φανατικοί εξτρεμιστές. Στη δικαιοδοσία του βρίσκεται και η τιμωρία των γυναικών και δεν είναι τυχαίο ότι αντικατέστησε το υπουργείο Γυναικείων Υποθέσεων, της προηγούμενης κυβέρνησης του Αφγανιστάν.
Σχετικά
Το 87% των γυναικών στο Αφγανιστάν έχει υποστεί βία
Το 87% των γυναικών στο Αφγανιστάν έχει υποστεί βία

Μία από τις ποινές που εφαρμόζει το υπουργείο, είναι ο ακρωτηριασμός των μελών όσων κλέβουν, ενώ επίσης επέστρεψαν και οι δημόσιοι απαγχονισμοί. Σε πολλές πλατείες της χώρας, κρέμονται τα ακέφαλα πτώματα απαγωγέων, για παραδειγματισμό. Τη δεκαετία του ΄90, αξιωματούχοι του υπουργείου έδερναν άνδρες που είχαν κοντές γενειάδες, όπως και γυναίκες που δεν φορούσαν τα «σωστά» ρούχα. Φαίνεται πως σε αρκετά μέρη του Αφγανιστάν, αυτές οι τακτικές έχουν επιστρέψει.

Πηγή: https://www.athensvoice.gr

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds