Άρθρα

Χριστούγεννα στον κόσμο: Εντυπωσιακά στιγμιότυπα – Παγοδρόμια, χειμερινή κολύμβηση και…αρκούδες

By  | 

Με διαφορετικά έθιμα και παραδόσεις γιόρτασαν τα Χριστούγεννα οι λαοί του κόσμου, από τη Γερμανία και τη Ρουμανία μέχρι τις ΗΠΑ.



Στη βόρεια Ρουμανία, πολλοί κάτοικοι εκτελούν το τελετουργικό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και μεταμφιέζονται σε αρκούδες που χορεύουν.

Στη Γερμανία, χειμερινοί κολυμβητές γιόρτασαν τα Χριστούγεννα με μια παγωμένη βουτιά στη λίμνη Orankese. Δεκάδες άνθρωποι αψήφησαν τις χαμηλές θερμοκρασίες το Σάββατο σε μια παραδοσιακή…γιορτή κολύμβησης στη λίμνη της γερμανικής πρωτεύουσας.

Οι θερμοκρασίες ήταν περίπου 3 βαθμούς Κελσίου, την ώρα που γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών πηδούσαν στη λίμνη. Κάποιοι φορούσαν χριστουγεννιάτικα καπέλα και χιονάνθρωπους, γιρλάντες, μαγιό με ρίγες και κάποιοι φορούσαν ακόμη και γάντια για να γιορτάσουν την ημέρα των Χριστουγέννων.Το «Berlin Seehunde» όπως ονομάζεται είναι παράδοση εδώ και τουλάχιστον τέσσερις δεκαετίες.

Στη Γαλλία, η Αμελί και και ο Λούντο Χαγιά έκαναν Χριστούγεννα…στο νοσοκομείο. Κρατάνε ο ένας το χερι του άλλου κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στη μονάδα εντατικής θεραπείας COVID-19 του νοσοκομείου la Timone στη Μασσαλία της νότιας Γαλλίας.

Ο 41χρονος Λούντο αναρρώνει μετά από είκοσι τέσσερις ημέρες σε κώμα και σε αναπνευστήρα σε μονάδα εντατικής θεραπείας, έχοντας προσβληθεί απο κορονοϊό. Η σύζυγός του άρχισε να τον επισκέπτεται καθημερινά απο τη στιγμή που τα τεστ του άρχισαν να βγαίνουν αρνητικά.

massalia.jpg
Tο ζεύγος ανακουφισμένο μετά την περιπέτεια του κορονοϊού στη ΜασσαλίαΑ.Ρ

Στη Νέα Υόρκη τέλος, πλήθος κόσμου έκανε και φέτος παραδοσιακό πατινάζ στο στολισμένο Rockfeller Center PHOTO GALLERY

Πατινάζ στο Ροκφέλερ Πηγή: Α.Ρ

πηγή:www.newsbomb.gr/

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds