ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ

Ο Παν. Ιωάννου, στην εκδήλωση της Περιφέρειας Αττικής Για την Κλιματική Αλλαγή και την Πολιτική Προστασία

By  | 

Ο Παν. Ιωάννου, Αρχηγός του Συνδυασμού ΝΕΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Στην εκδήλωση της Περιφέρειας Αττικής Για την Κλιματική Αλλαγή και την Πολιτική Προστασία Στην εκδήλωση υπό την αιγίδα του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη, με θέμα:

«Αττική: Ασφαλής Περιφέρεια , για τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών Το Master Plan της Περιφέρειας Αττικής για την Αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης και την Πολιτική Προστασία»

παραβρέθηκε ο Αρχηγός του Δημοτικού Συνδυασμού του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης «Νέα Δημιουργία» κ. Παναγιώτης Ιωάννου.

Στην εκδήλωση ο Περιφερειάρχης Αττικής τόνισε:

«Οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης είναι πλέον εμφανείς, με σοβαρές επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον και την ασφάλεια των πολιτών.

Για πρώτη φορά, η Περιφέρεια Αττικής εκπόνησε σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης των καταστροφών που προκαλούν φυσικά φαινόμενα, με στόχο να προστατευθούν οι ζωές και οι περιουσίες των κατοίκων του Λεκανοπεδίου.

Μέσα από το master plan καταγράφεται η υφιστάμενη κατάσταση, οι κίνδυνοι ανά περιοχή, το σύνολο των απαιτούμενων έργων και παρεμβάσεων με την ανάλογη κοστολόγηση, καθώς και οι τρόποι συμμετοχής και εκπαίδευσης των πολιτών σε θέματα Πολιτικής προστασίας, μέσα από τα σχετικά προγράμματα που θα υλοποιηθούν με τη συνεργασία της Περιφέρειας και των Δήμων της Αττικής.

Στα χέρια μας έχουμε πλέον ένα δυναμικό σχέδιο που συμπληρώνεται διαρκώς με τις επισημάνσεις και υποδείξεις των επιστημόνων.

Με τη στήριξη της Πολιτείας και τη συνεργασία της κοινωνίας, δουλεύουμε μεθοδικά για να πετύχουμε τον στόχο μας: να κάνουμε την Αττική Πρώτη σε Ασφάλεια Περιφέρεια της χώρας.»

Η παρουσία πλήθους Υπουργών και Υφυπουργών της Κυβέρνησης (μεταξύ άλλων των κ.κ. Κώστα Σκρέκα, Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Χρήστου Στυλιανίδη, Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Παναγιώτη Θεοδωρικάκου, Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Στέλιου Πέτσα, Αν. Υπουργού Εσωτερικών, Γιώργου Αμυρά, Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.α.) , αλλά και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με εισηγήσεις και επισημάνσεις, με έμφαση τα θέματα τα σχετιζόμενα με την Κλιματική Αλλαγή, τις φυσικές καταστροφές και συνέπειες, τα προγραμματιζόμενα αντιπλημμυρικά και λοιπά έργα πρόληψης της Περιφέρειας Αττικής, υπογράμμισαν την σημασία του Προγραμματισμού, της Πρόληψης και του Επενδυτικού Πλάνου της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας μας και την σύνδεση και απαραίτητη συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Ιωάννου είχε την ευκαιρία και των κατ’ ιδίαν συζητήσεων με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, τον Αντιπεριφερειάρχη Κέντρου κ Γιώργο Δημόπουλο και διαφόρων  συναδέλφων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , ανταλλάσσοντας απόψεις και βέλτιστες πρακτικές.

Συνεχίζουμε ενεργά, αλλά και αξιοποιώντας όλες τις διαθέσιμες πρωτοβουλίες, για το συμφέρον και την προστασία των κατοίκων του Δήμου μας, παρόντες στα δημόσια δρώμενα και αποφεύγοντας τα περίκλειστα γραφεία και τις αναχρονιστικές πρακτικές της Διοίκησης του Δήμου μας.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds